Erzurum-İstanbul İşbirliği Köprüsünün İlk Adımı Atıldı

Teknoloji tabanlı yenilikçi iş fikirlerinin ticari ürünlere dönüşmesine yönelik Erzurum-İstanbul işbirliği köprüsünün ilk adımı Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nda atıldı.

Erzurum-İstanbul İşbirliği Köprüsünün İlk Adımı Atıldı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) işbirliğinde İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan yeniliğe dayalı girişimcilik kuluçka merkezinin pilot uygulama olarak Erzurum’da da kurulmasına yönelik işbirliği toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Ata Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Sadeler ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda İTÜ Arı Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp, İTÜ bünyesinde kurulmuş olan ve teknoloji tabanlı yenilikçi iş fikirlerine sahip, fikrinin inovatif ve ticari faaliyete dönüştürülebilir olduğuna inanan tüm girişimcilere hizmet veren İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi, Big Bang Start Up Girişimcilik Yarışması, İTÜ Magnet İleri Aşama Girişimcilik Merkezi, İTÜ Gate Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Tunçalp, söz konusu girişimcilik programı ve kuluçka merkezleri ile teknoloji tabanlı yenilikçi girişim fikirlerinin ticari ürünlerine dönüşmesi için Girişimcilik Eğitimi, mentorlük, kuluçka merkezlerinde işyeri sağlanması, network oluşturma, hukuki ve mali danışmanlık sağlama gibi çok çeşitli alanlarda destekler sunduklarını ve Erzurum’da gerek benzeri kuluçka merkezlerinin kurulmasında gerekse Erzurum’da başarılı olan girişimci adaylarına İTÜ’de kurulmuş olan kuluçka merkezlerinde her türlü imkânı sağlama noktasında işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Kaynak: İHA