Engelsiz Yaşam Merkezine Destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Kuveyt Fonu'na sunulan 'Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkez Projesi'ne 5 milyon dolar hibe verilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Kuveyt Fonu'na sunulan 'Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkez Projesi' için 5 milyon dolar hibe desteği verileceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah’ın katılımlarıyla dün Ankara’da gerçekleştirilen ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de hazır bulunduğu törende, Gaziantep'te yapılacak 'Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi'nin imzaları atıldı.

Bu çerçevede 'Suriyeli Mültecileri ve Türkiye’de Onları Ağırlayan Toplulukları Destekleme Hibesi' kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek 'Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi'nin 5 milyon dolarlık finansmanı, Kuveyt Fonu'nun hibe desteğiyle sağlanacak.

Proje kapsamında Gaziantep’te, engellilerin bir arada toplanabileceği, engelli ve engelli ailelerine de hizmet edebilecek, engelli bireylerin topluma entegre olabileceği, sosyal aktivitelere engelsiz bir şekilde katılabileceği, gerektiğinde rehabilite ve tedavi olacağı, meslek kazanımına yönelik eğitim alabileceği, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabileceği bir 'Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi' yapılacak.

İçerisinde engelli bireyler için psikolojik destek merkezi, hidroterapi havuzu, fizik tedavi merkezi, meslek edindirme eğitimleri için derslik ve atölyeler eğitim sınıfları, çok amaçlı spor salonu, kütüphane, revir ve hasta bakım merkezinin bulunacağı ve engelli aileleri için de bekleme salonları, kafeterya, otopark ve birkaç gün konaklayabilecekleri özelliklere sahip odaların bulunacağı bir yapı inşa edilmesi planlanıyor.
Kaynak: AA