Emine Erdoğan, STK'ların Kadın Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan: '16 Nisan, vesayetlerden kurtulmak ve hızlı işleyen bürokratik yapı kurmak adına bir fırsat. Türkiye'nin, şimdiye kadar vesayetçi sistemin engellerini aşmak için harcadığı enerjiyi, bundan sonra sağlam bir gelecek inşası için kullanması gerekiyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 16 Nisan'ın vesayetlerden kurtulmak ve hızlı işleyen bürokratik yapı kurmak adına bir fırsat olduğunu belirterek, 'Türkiye'nin şimdiye kadar vesayetçi sistemin engellerini aşmak için harcadığı enerjiyi, bundan sonra sağlam bir gelecek inşası için kullanması gerekiyor.' dedi.

Emine Erdoğan, Türkiye'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (STK) kadın temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi'nde ağırladı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, STK'ların misyonlarına değinerek, sivil toplumun, Türkiye'nin demokratik gelişimiyle paralel bir gelişme içinde olduğunu söyledi.

Sivil toplumun alanının 1990'lı yıllardan itibaren genişlediğine işaret eden Erdoğan, son 10 yılda milli iradenin güçlenmesiyle çok farklı alanlarda oluşumlar kurulduğunu belirtti.

Dünyadaki sivil toplum kuruluşlarından örnekler veren Erdoğan, vakıf medeniyetine sahip Türk vatandaşlarının, istatistiklere girmeyen geniş bir gönül defterine sahip olduğunu ifade etti.

Sivil toplum kuruluşlarının adeta okul gibi çalıştığını ve özellikle kadın sorunlarının giderilmesi noktasında önemli sorumluluklar üstlendiğini vurgulayan Erdoğan, toplumların dönüştürücü gücü STK'ların, tarihi dönemlerde etki ve sorumluluklarının daha büyük olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, 16 Nisan'ın, vesayetlerden kurtulmak ve hızlı işleyen bürokratik yapı kurmak adına bir fırsat olduğunu belirterek, 'Türkiye'nin, şimdiye kadar vesayetçi sistemin engellerini aşmak için harcadığı enerjiyi, bundan sonra sağlam bir gelecek inşası için kullanması gerekiyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Emine Erdoğan, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine demokratikleşmeye katkıları dolayısıyla teşekkür etti.
Kaynak: AA