Doktora Hakaret Eden Şahısa Şok Para Cezası

İzmir’in Aliağa ilçesinde, devlet hastanesindeki bir doktora hakaret ettiği iddia edilen bir şahısa 4 bin 800 TL para cezası verildi.

Doktora Hakaret Eden Şahısa Şok Para Cezası
Edinilen bilgilere göre A.C.B. (57) isimli bir şahıs, geçtiğimiz yıl Aliağa Devlet Hastanesinde görev yapan Operatör Doktor O.S.D.’ye muayene olmak için hastaneye gitti. İddialara göre A.C.B., doktorun adli bir vaka nedeniyle rapor yazdığı sırada odaya girerek, O.S.D.’den rapor yazmasını bırakıp kendisiyle ilgilenmesini söyledi.

Doktor O.S.D. ise adli bir vaka nedeniyle rapor yazdığını belirterek, bir kaç dakika odada beklemelerini söyledi.

A.C.B., odada bir kaç dakika bekledikten sonra tekrar doktordan beyin tomografisine sevkini istedi. Doktorun tomografiyi gerektiren bir durum olmadığını söylemesi üzerine sinirlenen A.C.B., iddialara göre hakaret ederek eşiyle birlikte doktorun odasından çıktı ve daha sonrada hastaneden ayrıldı.

Mahkeme 4 bin 800 lira para cezası verdi

Doktor O.S.D., olayın ardından da Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu. Görev başındaki doktora hakaret suçundan Asliye Ceza Mahkemesinde hakkında dava açılana A.C.B.’nin davası sonuçlandı. Yaklaşık 1 yıl süren davanın ardından mahkeme, A.C.B.’ye doktora hakaretten 4 Bin 800 TL adli para cezası verdi. A.C.B.’nin sabıkasız olması nedeniyle aldığı para cezası 5 yıl süre ile ertelendi.
Kaynak: İHA