Diyarbakır'da İstihdam Seferberliği Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) tarafından istihdam seferberliği toplantısı düzenlendi.

Diyarbakır'da İstihdam Seferberliği Çalışmaları Devam Ediyor
DESOB binasında düzenlenen toplantıya, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, İş-Kur İl Müdürü İsmail Koç, SGK İl Müdürlüğü yetkilileri ve esnaf katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Aksoy, Diyarbakır’da istihdamı daha üst noktalara taşımak ve işsizliğin giderilmesi konusunda birçok çalışmanın geçmiş dönem itibari ile yürütüldüğünü söyledi.

Vali Aksoy, “Mevcut Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılara tahsisi yapılmış ve tahsisi yapılmayan parsel sayımız oldukça kısıtlı. Talep cazibe merkezleri programı dışında da gelmeye devam ediyordu. Biz de Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak organize sanayi bölgemizi biraz daha genişletebilme adına çalışmaları başlattık. Yaklaşık 2 bin dönümlük araziyi mevcut organize sanayi bölgesine eklemek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından milli istihdam seferberliği konulu sunum yapıldı. Sunumun ardından düzenlenen soru cevap etkinliği ile toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA