Datça'da 'Hayat Boyu Güçlü Kadınlar Sağlıklı Yaşlılar' Projesi Hayata Geçti

Datça’da Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirilen “Hayat Boyu Güçlü Kadınlar Sağlıklı Yaşlılar” projesi kapsamında bir panel düzenlendi.

Datça'da 'Hayat Boyu Güçlü Kadınlar Sağlıklı Yaşlılar' Projesi Hayata Geçti
Panele çok sayıda davetlinin yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi rektörü Mansur Harmandar ile Datça kaymakamı Vehbi Bakır Datça belediye başkanı Gürsel Uçar ilçe Milli Eğitim müdürü Fedai Akın ile Datça. Da güçlü kadınlar sağlıklı yaşlılar projesi kapsamında eğitim gören kursiyerler katıldı.

Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Harun Akar sağlık bilimleri üniversitesi İzmir tepecik eğitim ve araştırma hastanesi iç hastalıkları bölümünden “ Böbreklerimizi neden ve nasıl sağlıklı tutmalıyız” konulu bilgiler verdi.

Doç. Dr. Nilay şahin Balıkesir üniversitesi tıp fakültesi fizik tedavi ve rehabilitasyon ana bilim dalı başkanlığından “ yaşlılık hakkında bilmediklerimiz” konulu bilgiler verdi.

Doç. Dr. Gülcan Coşkun Akar ege üniversitesi diş hekimliği fakültesi protetik diş tedavisi hakkında “ Yaş alıyorum ağız içi protez kullanıyorum korkmuyorum” hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Esra Oksel ege üniversitesi hemşirelik fakültesi “ yaşlılık, iletişim, ve sağlık” konuları hakkında bilgiler verdi.

Ayrıca Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi sağlık hizmetleri meslek yüksek okulundan araştırma görevlisi Zeynep Acar “ Yaşlılarda ilaç kullanımına ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri “ hakkında bilgiler verdi.

Projenin genel amacı olarak hayat boyu öğrenme için uyumlu ve kapsamlı strajilerin geliştirilmesinin ve uygulanmasının teşvik edilmesi kapsamında 25-64 yaş aralığındaki kadınların hayat bopyu öğrenme ilkeleri ve yaklaşımıyla mesleki yetkinliğinin ve temel yetkinliklerinin arttırılması ve bu sayede işgücüne katılımlarının teşvik edilmesi olarak belirtildi.

Genel amaca hizmet eden özel amaç ise Datça’da yaşayan 25-64 yaş aralığındaki işsiz ve örgün eğitim dışında kalmış 40 kadının Datça bölgesinde önemli bir istihdam alanı olabilecek “Yaşlı refakatçiliği” alanında işgücüne katılmalarını sağlamak olarak açıklandı. Sabah saat 10.00 da başlayan panel öğleden sonra saat 16.00 da sona erdi.
Kaynak: İHA