Büyükelçi Cooter'den Gaziantep Büyükşehir Belediyesine Ziyaret

Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Cooter: 'Kanada da dramatize olmuş, yaralı ve ihtiyaç sahibi mültecilere yardım etme konusunda elinden geleni yapmaya çalışıyor' Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: 'Dünyanın çok büyük bir sorununa daha güçlü iş birlikleriyle, daha güçlü projelerle, daha hızlı kararlarla çözüm bulmak durumundayız'.

Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre Şahin, makamında gerçekleşen ziyarette, Kanada'nın mülteciler noktasındaki duruşu, açtığı alan ve fırsatların dünya ülkeleri bakımından önemli bir örnek olduğunu belirtti.

Gaziantep’te 450 bin mülteciyle beraber yaşadıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

'6 yıl oldu, yaklaşık 100 bin çocuk 18 yaş altında eğitim hayatında olması gerekiyor. Bizim yaptığımız çalışmalarla bu çocukların yüzde 65’ini eğitim hayatına kazandırmayı başardık. Tabii bir de Kanada’ya gidenlere baktığınız zaman ekonomik olarak daha güçlü, eğitim seviyeleri daha yüksek, daha genç bir nüfus Kanada’ya gidebiliyor. Diğer daha dezavantajlı olanlar engelli, yaşlılar hareket alanı kısıtlı olanların hepsi bu bölgede şu anda. Dolayısıyla dünyanın çok büyük bir sorununa daha güçlü iş birlikleriyle, daha güçlü projelerle, daha hızlı kararlarla çözüm bulmak durumundayız.'

Büyükelçi Cooter de Gaziantep’ten 50 bin kadar mültecinin Kanada'ya gittiğini anımsattı.

Gaziantep’in de Kanada gibi mültecilere kucak açtığını aktaran Cooter, 'Kanada da dramatize olmuş, yaralı ve ihtiyaç sahibi mültecilere yardım etme konusunda elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ben sizin de buradaki inanılmaz çabalarınızı tebrik etmek istiyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Şahin ve Cooter, karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Kaynak: AA