Brüksel saldırısının birinci yıl dönümü

Belçika’da geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen havalimanı ve metro saldırısında hayatını kaybedenler, olayın birinci yıl dönümünde saldırı noktalarında düzenlenen törenlerle anılıyor.

Brüksel saldırısının birinci yıl dönümü
Brüksel saldırısının birinci yıl dönümü
Belçika'nın başkenti Brüksel'de Maelbeek metro istasyonu ile Zaventem Havalimanında gerçekleştirilen terör saldırısının ilk yıl dönümü. Art arda patlayan bombalar 32 kişinin hayatını kaybetmesine, en az 100 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Saldırıyı DEAŞ üstlenmişti. Brüksel, saldırıların ilk yıl dönümünde hayatını kaybedenler anılıyor. Belçika Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde, Başbakan Charles Michel, saldırı noktalarından olan havalimanında düzenlenen törene katıldı.

Başbakan Michel basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Avrupa ülkelerinin olası tehditlere karşı işbirliğinde olması gerektiğini ifade ederek, Belçika'nın askerlerini sokaklardan çekeceğini söylemek için çok erken olduğunu dile getirdi. Terör örgütlerinin ülkeyi tuzağa düşüremediğini belirten Michel, “Belçika bir yıl öncesine göre çok daha güvenli. Ancak, bugün risk yok diyemem. Ne yaparsak yapalım, insanlar kendileri öldürmeye ve körü körüne birçok hayatı yok etmeye karar verdiğinde mükemmel bir güvenlik sağlanamayacağını biliyoruz” dedi.

Havalimanında gerçekleştirilen anma etkinliğinin yanı sıra saldırıların bir diğer noktası olan Maelbeek metro istasyonunda da tören gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA