Batman'dan Kısa Kısa

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, il ve ilçelerdeki imam hatip orta ve lise müdürleri ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Erhan, imam hatip okullarının yarınların imam, hatip ve Kur'an kursu hocalarının yetiştiği okullar olduğunu söyledi.

Bu okullarda okuyan öğrencilerin toplumda 'imam hatipli' olarak anıldığını belirten Erhan, şunları kaydetti:

'Bu kimliğin oluşması sadece müfredat programında almış oldukları temel derslerle oluşmuyor, bunun yanında dini, sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerle oluşmaktadır. Bu nedenle il müftülüğü olarak bizler, öğrencilerimizin bu kimlik şuuruyla yetişmesi için katkı sunma noktasında tüm olanaklarımız ile hazırız. Öğrencilerin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazanması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Bizler alanında eğitimli görevlilerimiz ile İmam Hatip öğrencilerine konferans, seminer, panel gibi etkinliklerde bilgi ve tecrübe paylaşımlarında bulunabiliriz.'

İmam hatipli öğrencileri de önemli gün ve haftalarda görevlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Erhan, bunun aynı zamanda öğrenciler için staj özelliği taşıyabileceğini söyledi.

- Refakatçi oteli 5 ayda 150 hasta yakınına hizmet verdi

Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesinde 5 ay önce açılan refakatçi oteli, 5 ayda 150 hasta yakınını ağırladı.

Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, refakatçi otelinin 10 oda, 20 yatak kapasiteli ve 5 yıldız konforunda olduğu belirtildi.

Yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hasta yakınlarının faydalandığı refakatçi otelinde kalan hasta yakını Serdar Özekinci, otel içerisinde, televizyon, buzdolabı, kablosuz internet, tuvalet ve banyonun bulunduğunu, bunlardan ücretsiz yararlandıklarını söyledi.

Burada bulduğu konforu evde bulmadığını belirten Özekinci, hastane yöneticilerine teşekkür etti.

Kaynak: AA