Bakan Kılıç'ın Hakkari Ziyareti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Hakkarili gençlerimiz dağa gitmeyecekler, ama kışın dağda kayak kayacaklar. Yeni kazandıracağımız telesiyejle inşallah hem Hakkari’yi hem de ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada temsil edecekler” dedi.

Bakan Kılıç'ın Hakkari Ziyareti
Bakan Çağatay Kılıç, Hakkari programı kapsamında yapımı süren Hakkari Gençlik Merkezini ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, Hakkari merkezde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa edilen ve içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, bin 500 kişilik spor salonu ile 5 antrenman salonunun yer aldığı gençlik merkezinin mayıs ayı sonunda hizmete gireceğini söyledi.

Yüksekova’daki spor salonunun terör örgütü tarafından yakıldığını hatırlatan Bakan Kılıç, “Buranın inşaatı noktasında Hakkari’de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile işe başladığımızda çok farklı konular dile getirilmişti, çok farklı spekülasyon yapılmıştı. Burayı gençler, sporcularımız, Hakkarili vatandaşlarımız kullanacak. Tam merkezinde bir spor kompleksi olarak inşa ettiğimiz bu yatırım inşallah mayıs ayı sonunda bitmiş olacak. Haziran ayında hizmete girmiş olacak. Okullar ile beraber yapacağımız çalışmalarla tüm gençlerimizin yüzmeyi öğrenmesi farklı spor branşlarında kendilerini geliştirmeleriyle ilgili olarak burada müthiş bir ivme olacak. Hakkari’nin zaten gençlerinin hem ulusal hem de uluslararası anlamda ülkemizi ve Hakkari’yi temsil etmek için büyük potansiyelleri var. Biz bunu görüyoruz. Kayak sporundan tutun da bireysel anlamdaki sporlarla ilgili olarak ciddi manada bir potansiyel var. İnşallah bu potansiyeli bugün gezdiğiniz buradaki tüm Türkiye’ye paylaşacağınız görüntüler ile bunu göreceksiniz” diye konuştu.



“Burada sırtını terör örgütüne dayayanların ülkemizle ilgili bazı açıklamaları oldu. Şimdi o açıklamaları yapanların nerede olduğunu halkımızın takdirine sunuyoruz” diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz Hakkari’de işte bu eserleri inşa ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatlarıyla bu eserler inşa ediliyor. Bunlar tüm Hakkari’nin kullanımına sunuluyor. Burada herhangi bir ayrım yok. Dolayısıyla burada terör estirmeye çalışanların işte bu eserler ortaya çıktıkça elinin de ne kadar boş olduğunun ve ne kadar boş laflarla konuştuklarını, nasıl büyük bir ihanet içerisinde olduklarının ispatı bunlar. Hakkari’mize hayırlı uğurlu olsun, bereketli olsun. Gençlerimiz, sporcularımız inşallah en iyi şekilde burayı değerlendirip bütün potansiyeli sonuna kadar hayata geçireceklerdir.”

İhanet peşinde olanları da o ihanet deliklerinde bulup orada boğacağız”

Bakan Kılıç, spor tesislerinden tüm Hakkarili vatandaşların yararlanacağını vurgulayarak, “Burada görev yapan emniyet güçlerimiz de bu tesislerden faydalanacaklar. Tüm Hakkari faydalanacak. İnanıyorum ki önümüzdeki yaz dönemi içerisinde çok yüzme öğrenen Hakkarili kardeşimiz olacak. Gençlik merkezlerimizde çok fazla bağlama, keman çalmayı öğrenen kardeşlerimiz olacak. Aynı zamanda gençlik merkezlerimizde tiyatro çalışma içerisinde olacaklar ve onlar dağa gitmeyecekler, ama kışın dağda kayak kayacaklar. Yeni kazandıracağımız telesiyejle inşallah hem Hakkari’yi hem de ülkemizi uluslar arası ve ulusal arenada temsil edecekler. Biz bunun peşindeyiz. İhanet peşinde olanları da o ihanet deliklerinde bulup onları orada boğacağız. Bu milletin arasına ayrılık sokmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA