Bakan Kaya Avrupa'ya Sordu Açıklaması

Torbalı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nün açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Bir kadın bakandan niçin bu kadar korkar bir Avrupa ülkesi? Referandumda evet çıkmasından büyük endişe içindeler. Kadın haklarında konusunda parmak sallayan Batı, bir kadın bakana insanlık dışı muamelede bulunmuştur” dedi.

Bakan Kaya Avrupa'ya Sordu Açıklaması
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Torbalı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nün açılışına katıldı.

Açılışta, AK Parti İzmir Milletvekilleri ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de hazır bulundu. Bakan Kaya, açılış öncesi huzurevi sakinleri ile kahvaltı programında buluştu. Huzurevi sakinlerinden 74 yaşındaki Emine Handan Koç’tan çiçek alan Bakan Kaya, kahvaltıda bulunan tüm huzurevi sakinleri ile tek tek ilgilenerek onlarla sohbet etti ve ellerini öptü. Bakan Kaya daha sonra huzurevi önünde kendisini izlemeye gelen vatandaşlara seslendi.

“Tüm terör örgütleri, hayır kampanyalarını yanında”

Konuşmasında, Hollanda’da yaşanan krize değinen Bakan Kaya, “Hayır kampanyalarına izin veren Batı, PKK flamalarıyla mitinge izin veren Batı, evet kampanyalarını bir bir durduruyor. Tüm terör örgütleri, hayır kampanyalarını yanında. Biliyorlar ki 16 Nisan’da evet çıkarsa sonları gelecek. Geçtiğimiz hafta Hollanda’da bana yapılan haksız, insanlık dışı muamelenin sebebi de Türkiye’nin bu kutlu yürüyüşüne ‘dur’ demek. Bir kadın bakandan niçin bu kadar korkar bir Avrupa ülkesi? İçeride kendi iç hesapları varmış Bunu sadece bununla açıklamak mümkün değil. Referandumda evet çıkmasından büyük endişe içindeler. Kadın haklarında konusunda parmak sallayan Batı, bir kadın bakana insanlık dışı muamelede bulunmuştur. Kadın haklarından, demokrasiden bahsediyorlar. Biz kadın hakların en büyük savunucusu, demokrasinin de en büyük teminatıyız. Şort giyen kardeşimize nasıl sahip çıktıysak minibüsten baş örtüsü nedeniyle minibüsten indirilen kardeşimize de aynı şekilde sahip çıktık” diye konuştu.



Türkiye’nin her alanda gelişip ve ilerlediğini söyleyen Bakan Kaya, “Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olanlar, içeriden ve dışarıdan istikrarsızlaştırmak istediler. 15 Temmuz darbe girişimi bunun en son örneği. 15 Temmuz’da Türk milletinin iradesine sahip çıktığını göstererek dünyaya demokrasi dersi vermiş olduk. Bu mille 15 Temmuz’da s,iyasete yeni yol çizdi. Milli iradeden başka hiçbir irade olmayacağını tüm dünyaya gösterdi. Bu karar inşallah 16 Nisan’da resmiyet kazanacak. Milli irade ile siyasi irade arasında mesafe olmadığı bir kez daha tüm dünyaya haykırılmış olacak. Koalisyon dönemlerini tarihin tozlu raflarına kaldıracağız. Bu ülkede bir gecede çıkan kriz yüzünden 638 milyar liralık bedel ödedik. 14 yıl boyunca borcumuzu ödedik. Hiç borcumuz kalmadı ama Türkiye’ye bu bedellerin kimsenin ödetmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

141 huzur evinde 13 bin 316 yaşlı

Bakan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim yolumuz barışa giden yol, kardeşliğe giden yol. Bizim yolumuz hak ve adale yolu. Önümüze çıkan her engel, milletimizle birlikte bir bir aşıyoruz. Medeniyet anlayışımızın temelinde insan var. Hak ve adalet mücadelesi var. Ülkemizde elde ettiğimiz ekonomik kazanımlar, sosyal politikalarda da önemli gelişmelere vesile olmuştur. Tecrübe ve birikimlerini yeni kuşaklara aktararak yaşlılarımızın daha huzurlu yaşamaları için çalışıyoruz. Sağlıklı politikalar ürettik. Bu amaçla yaşlılarımızla ilgili bilimsel çalışmalara önem veriyoruz. Daha modern huzur evleri inşa ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanına yayılan huzur evlerinde sosyal güvencesi olsun olmasın yaşlılarımıza hizmet veriyoruz. Bugün 141 huzur evinde 13 bin 316 yaşlımıza hizmet veriyoruz. Yaşlılarımız, bizim bilgelerimiz. Bugün de aynı hürmet ve aynı değerle sizlerden istifada etmeye çalışıyoruz.”

Kendisinin de Muğla Fethiyeli bir babanın Yörük kızı olduğunu kaydeden Bakan Kaya, şöyle konuştu: “Sizlerle hemşehriyim. Böyle güzel bir günde ve havada siz değerli hemşehrilerimle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İzmir’in bizde yeri çok ayrı. İzmir, kurtuluş mücadelemizin zaferle taçlandığı yer. İzmir, düşmanın denize döküldüğü şehir. Türkiye hepimizin ortak sevdası. Demokrasinin insan hak ve özgürlüklerinin güvende olduğu bir Türkiye var. Yerli ve milli değerlerini koruyarak geleceğe güvenle yürüyüşünü sürdüren bir Türkiye var. Türkiye, darbeci teröristlere rağmen istikrarlı yürüyüşüne devam ediyor.”

“Türk milleti hesabını soracaktır”

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “Gördüğünüz gibi ülkemizde, 16 Nisan’daki eşik öncesi Hollanda’da yapılanları tüylerimiz ürpererek izledik. Bütün Türk milleti bunun hesabını soracaktır. Siz gerekeni yaptınız, bu çok önemli duruştu. Silahları dahi araçlarınıza doğrulturken siz durmadınız” derken, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de, şunları söyledi: “Torbalı, Türkiye’nin vergi tahsilatında ilk 5’te yer alıyor. Türkiye’nin 81 velayetinden insanların barış içinde yaşadığı bir ilçeyiz. Devletimizin, hükümetimizin katkıları ile Torbalı’ya yatırım devam edecek ve ilçemiz İzmir’in parlayan yıldızı olacaktır.”

Konuşmaların ardından plaket takdim töreni düzenlenirken, açılış kurdelası protokol tarafından kesildi.
Kaynak: İHA