Bahçeci Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Buluştu

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Türkiye'nin siyasi krizlerin yaşanmadığı, istikrarın olduğu bir ülke olmasını istediklerini belirtti.

Kırşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bahçeci, Kültür Evi'nde Kent Konseyi üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelerek halk oylaması ve anayasa değişikliği hakkında bilgi verdi.

Bahçeci, Türkiye'nin siyasi krizlerin yaşanmadığı, istikrarın olduğu, kavgaların olmadığı, güçlü bir yönetim sistemi ile yönetilmesini istediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde istikrarın olacağını dile getiren Bahçeci, şunları kaydetti:

'Siyasi partiler geçicidir ama baki ve kalıcı olan Türkiye Cumhuriyetidir. Hükümet kurma çalışmaları esnasında yaşanan tartışmalardan ülke olarak çok şeyler kaybettik. Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda tek başına iktidarlar döneminde ülkemizin hep daha fazla büyüdüğünü görüyoruz. Cumhurbaşkanı ve başbakan uyuşmazlıklarının olduğu dönemlerde halkımızın çok ağır bedeller ödemiş olduğunu görüyoruz. Siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakıyoruz, herkesin kendi gönlünde bir partisi vardır. Ancak hangi görüşten olursak olalım Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası açısından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine 'evet' diyelim, ülkemiz ve halkımız kazansın arzusundayız.'

Kaynak: AA