ATO'dan Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi

ATO Başkanı Baran: 'Ülkemizde 2 bin 500'ün üzerinde coğrafi işaret alabilecek ürünümüz var' '2829 Nisan'da düzenleyeceğimiz Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi ile ekonomiyi ayakta tutmak ve kültürel zenginliklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için önemli bir görev üstleneceğiz'.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de 2 bi̇n 500'ün üzeri̇nde coğrafi̇ i̇şaret alabilecek ürün bulunduğunu, düzenleyecekleri Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi ile ekonomiyi ayakta tutmak ve kültürel zenginlikleri gelecek kuşaklara aktarmak için önemli bir görev üstleneceklerini belirtti.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Baran ve ATO Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara’nın ilçe belediye başkanları ile ATO Toplantı Salonu’nda bir araya gelerek Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi çalışmalarını ele aldı.

Baran, buradaki konuşmasında, coğrafi işaretin, yöresel ürünlerin geleneksel özellik ve kalitelerinin korunarak gelecek nesillere aktarılmasını sağladığını, ürünlere marka değeri ve ekonomik değer kazandırdığını belirterek, '28-29 Nisan'da düzenleyeceğimiz Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi ile ekonomiyi ayakta tutmak ve kültürel zenginliklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için önemli bir görev üstleneceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu zirveyle toplumda farkındalık yaratmak ve kamuoyu oluşturmak istediklerini belirten Baran, coğrafi işaretli ürünlerle kültürel mirası korumanın yanında katma değer sağlayarak ekonominin güçlendirileceğini kaydetti.

Baran, Türkiye’nin kültürel birikim olarak zengin bir coğrafyada bulunduğuna dikkati çekerek, 'Ülkemizde 2 bin 500’ün üzerinde coğrafi işaret alabilecek ürünümüz var. Coğrafi işaretli ürün sayısının artmasıyla Türkiye’nin ihracat potansiyeli yükselecek. Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Ankara’nın ilçelerine has ürünlerinin tanıtılmasıyla kente ekonomik katkı sağlayacak. Coğrafi işaretli ürünlerin Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere gelişmiş ülkelerdeki tahmini pazar büyüklüğü 200 milyar dolardan fazla.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA