Aşık Veysel, Sancaktepe'de Güzellemelerle Anıldı

Halk Ozanı Aşık Veysel vefatının 44’üncü yılında Sanaktepe’de düzenlenen Aşıklar Şöleni’nde anıldı.

Aşık Veysel, Sancaktepe'de Güzellemelerle Anıldı
Sancaktepe Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında vefatının 44’üncü yıldönümünde halk ozanı Aşık Veysel’i anma ve Aşıklar Şöleni programı düzenlendi.

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen anma gecesine Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile Sancaktepeli vatandaşlar katıldı.

Sahneye çıkan âşıklar güzellemeleri, koçaklamaları, atışmaları ile katılımcılara sazlı sözlü keyif dolu anlar yaşattı.

Anma gecesinde konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Geleceği düşünerek bugüne yaşamak, bugünü yaşarken de insan sevgisini öne almak gerekir. Çünkü ‘yaratılanı severim yaratandan ötürü’ ifadesini kullanan değerli üstadımız büyük zat Yunus Emre’nin o güzel sözüne her zaman sahip çıkıp sadık kalmak zorundayız. İnsanlar yaratılmışların en mükemmelidir. Onun için Allah’ın yarattığı insanlara güzel gözle bakmak tebessüm etmek onlara tatlı dilde ifadelerde bulunmak yaratana olan saygının gereğidir. Ülkemizde 80 milyon insan beraber yaşıyoruz. Biraz sonra saygı değer Aşıklar sazın teline vururken gönülleri yumuşatacak. 8 milyar insanlık buradaki değişlere kulak verse ne dövüş olur ne kavga olur. Ne çekişme olur ne fitne olur. Toplum da barışık olur devletler de barışık olur. Onun için şairlerden, edebiyatçılardan, ozanlardan o yönüyle istifade etmemiz lazım” dedi.

Kaynak: İHA