'Antalya Dünyanın En Önemli Buluşma Noktalarından Biri Olacak'

TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Baraner: 'Antalya'ya bundan 20 yıl sonra dünyanın her yerinden uçak inecek, Antalya dünyanın en önemli buluşma noktalarından biri olacak. Çok parlak bir destinasyon haline gelecek'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, 'Antalya'ya bundan 20 yıl sonra dünyanın her yerinden uçak inecek, Antalya dünyanın en önemli buluşma noktalarından biri olacak. Çok parlak bir destinasyon haline gelecek.' dedi.

Baraner, Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneğince (YÖRSİAD) bir otelde düzenlenen toplantıda, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye turizm tarihi açısından 2017'nin zor bir yıl olacağını, turizmcinin hesap ve program yapma şansının neredeyse sıfırlandığını belirten Baraner, 'Rusya'da bizi sevindiren artışları yaşayacağız, Avrupa ise sıkıntılı geçeceğe benziyor.' ifadesini kullandı.

Baraner, turizmi harekete geçirmek için özellikle Batı Avrupa'daki kişilere tek tek yeniden ulaşmak gerektiğini dile getirerek, Avrupa pazarını son dakika satışlarının belirleyeceğini vurguladı.

Yaşanan krizlerin Türk turizmcisine pazarlamayı öğrettiğini ifade eden Baraner, bunu da değer olarak gördüğünü ve çok daha ileriye taşınabileceğini anlattı.

Antalya'nın gelecek yıllarda çok parlayacak bir destinasyon olacağına dikkati çeken Baraner, şunları kaydetti:

'Turizm dünyanın bütün güzelliklerini barındıran bir anlayış. Ama dünyanın güzellikleri sadece bir millet için değil, bütün milletlere eşit derecede açık olmamız lazım. Onun için Antalya'ya dünyanın değişik ülkelerinden gelen insanlar için yapılan çalışmaları ben çok destekliyorum. Yani Moğolistan'dan da gelseler, Afrika'dan da gelseler, Güney Amerika'dan da gelseler, hepsi bizim için kutsaldır. Şunu unutmayalım dünyanın her yerinde iyi niyetli, düzgün, Türklerle dost olmak isteyen, Türkiye'yi merak eden çok sayıda insan var. Onların da hepsine kapımızı açmamız gerekir diye düşünüyorum. Antalya'ya bundan 20 yıl sonra dünyanın her yerinden uçak inecek, Antalya dünyanın en önemli buluşma noktalarından biri olacak. Çok parlak bir destinasyon haline gelecek. Şunu bütün yatırımcılara, mal mülk sahiplerine, arsa sahiplerine, dükkan sahiplerine söyleyebilirim, kendileri için o kadar geçerli olmasa bile gelecek nesiller için Antalya dünyanın en önemli buluşma, tatil, yaşam noktalarından biri olacak. Dolayısıyla bugün sahibi oldukları arsalarını, evlerini eğer ihtiyaçları yoksa kesinlikle satmasınlar. Bunlar 10-15 yıl sonra New York kadar arsa değeri olan değerler olacak.'
Kaynak: AA