AK Parti Sivas Milletvekili Soluk Açıklaması

'Sivas, kesinlikle yüzde 80'in üzerinde 'evet' diyecek. 8486 arası olabilir'

AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk, 'Sivas, kesinlikle yüzde 80'in üzerinde 'evet' diyecek. 84-86 arası olabilir.' dedi.

Milletvekili Soluk, kentteki bir kafeteryada Sivas'ta görev yapan gazetecilerle buluştu.

Kente yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Soluk, Sivas'ın altyapıda hiçbir sıkıntısı kalmadığını ifade ederek, 'Sivas, bölünmüş yollarla her yere ulaşabiliyor. Demiryolunda ise yenileme çalışmaları yapılıyor.' diye konuştu.

Sivas'ın lojistik merkezi olacağını ve çevre illerden alacağı yükleri her yere ulaştırabileceğini belirten Soluk, Sivas'ın limanlara da rahat ulaşabilecek bir şehir haline geldiğini, kentte önemli geçitleri tünellerle kolay geçilebilir hale getireceklerini vurguladı.

Soluk, Sivas'ın kültür başkentliği yapan ve Mustafa Kemal Atatürk'ü 108 gün misafir etmiş bir şehir olduğuna dikkat çekerek, tek amaçlarının kentteki eksiklikleri ortadan kaldırmak olduğunu kaydetti.

Kentin sanayide patlama yapması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Soluk, 'Bunun için de yatırımcı çekilmesi lazım. Cazibe merkezinin dışında kalmamız bir kayıptır. Sivas, ekilebilir 12 milyon dekar tarım arazisinde toplulaştırmaya gitmeli. Hayvancılık geliştirilmeli.' ifadelerini kullandı.

Halk oylaması sürecine de değinen Soluk, 'Sivas, kesinlikle yüzde 80'in üzerinde 'evet' diyecek. 84-86 arası olabilir. Hatta Sivas ilk 10 il arasına girsin istiyorum.' dedi.

Sivas'ta ikinci üniversite kurulması için çalışmaların devam ettiğini de dile getiren Soluk, kentin gelişip kalkınması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA