AK Parti Giresun Milletvekili Öztürk Açıklaması

'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak, ülkemizi her alanda çok daha güçlü bir ülke haline getirecek, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek bir sistem'.

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk,'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak, ülkemizi her alanda çok daha güçlü bir ülke haline getirecek, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek bir sistem.' dedi.

Öztürk, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ve AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü ile bir restoranda düzenlediği ortak basın toplantısında, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan halk oylamasının Türkiye'nin geleceği için büyük önem taşıdığını belirtti.

Yeni anayasa sistemiyle Türkiye'nin 21. yüzyıla damga vuran bir ülke haline geleceğini kaydeden Öztürk, 'Kesintisiz istikrar dönemi başlıyor. İcraatçı hükümet, güçlü meclis geliyor. Yasama ve yürütme tam olarak ayrılıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle bürokrasi azalıyor, hizmetler artıyor. Hızlı düşünen, anında uygulamaya geçen yönetimle, terörle mücadelemiz güç kazanıyor. Türkiye hem bölgede, hem de dünyada güç kazanıyor.' diye konuştu.

Yeni anayasa ile milletin vekillerinin ilk defa Hakimler Savcılar Kuruluna üye seçeceklerini aktararak, şöyle konuştu:

'Yasama, yürütme, yargı kuvvet ayrılığı ilkesi güçlenecek. Cumhurbaşkanı hem yetkili, hem de sorumlu olacak. Siyasette uzlaşma kültürü gelişecek. Meclis asli görevi olan refah, kalkınma, özgürlük alanlarını genişletecek. Yasama ve denetim faaliyetlerine odaklanacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak, ülkemizi her alanda çok daha güçlü bir ülke haline getirecek, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek bir sistem.'

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ise yeni anayasada yargının bağımsız ve tarafsız olarak tanımlandığını söyledi.

Öztürk, eski maddede yargı yetkisinin, Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanıldığı ibaresinin yer aldığını belirterek,'Yeni maddede ise yargı yetkisi, Türk milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılır düzenlemesi yapılıyor. Yargı, yeni anayasada bağımsız ve tarafsız olarak tanımlanıyor. Yargının bağımsız olması yetmez, 'tarafsız da olması gerekir' diyoruz. Tarafsızlığı anayasal hüküm haline getiriyoruz. Anayasamıza eklenen bu ibare yargıya olan güveni arttıracaktır. İleride yapılacak yargı düzenlemelerinde esas kabul edilecektir. FETÖ ve benzeri terör yapılanmalarının yargı içinde güç kazanması engellenecektir.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA