Afyonkarahisar'da 'Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi'

Başbakan Başdanışmanı Şen: 'Mevcut anayasada Cumhurbaşkanına kimse dokunamıyor. İşte biz bu mevcut anayasayı yıkmaya çalışıyoruz. Bunu Cumhurbaşkanımız istiyor'

Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, 'Mevcut anayasada Cumhurbaşkanına kimse dokunamıyor. İşte biz bu mevcut anayasayı yıkmaya çalışıyoruz. Bunu Cumhurbaşkanımız istiyor.' dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezinde Belediye ile Cihannüma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 'Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi' konferansına katılan Şen, dedesinin İstiklal savaşında Afyonkarahisar'da savaştığını, burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Şen, 'Türkiye'de, 1960 ihtilalinden bugüne kadar yaşanan olayların birbirinden hiçbir farkı yok. Aynı kitabın sayfaları bunlar. 1960 ihtilalcileri ile 15 Temmuz ihtilalcileri arasında hiçbir fark yok. Onlar şimdi 16 Nisan'ı kolluyor.' diye konuştu.

Mevcut Anayasaya göre Cumhurbaşkanının sorgulanamadığını, Cumhurbaşkanlığının da bir yaptırım sorumluluğunun olması gerektiğine değinen Şen, şunları kaydetti:

'Normal vatandaş yargılandığında hesap veriyor, soruşturuluyor. Öbür türlü olduğunda niye demokrasi diyoruz peki. Cumhurbaşkanımız, ben sorgulanmalıyım, yargılanmalıyım diyor. Suç işliyorsam cezalandırılmalıyım diyor. Azledilmem gerekirse, azledilmeliyim diyor. Ama bunlar ise yeni sitem de sen diktatör olacaksın diyorlar. Ey akıl neredesin sen. Mevcut anayasada Cumhurbaşkanına kimse dokunamıyor. İşte biz bu mevcut anayasayı yıkmaya çalışıyoruz. Bunu Cumhurbaşkanımız istiyor. Ben dokunulmalıyım diyor.'

Konferansa, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Baro Başkanı Turgay Şahin, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA