AA'da Yangın Eğitimi Ve Tatbikatı

Anadolu Ajansı personeline yangın eğitimi verildi.

Anadolu Ajansı personeline yangın eğitimi verildi ve tatbikat yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Yangın Eğitim Uzmanı Cihan Kaplan, AA Konferans Salonu'nda, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında düzenlenen eğitimde, yangın anında yapılması gerekenleri anlattı.

Yangına müdahale edilebilmesi için gereken bilgilerin önemine değinen Kaplan, aksi takdirde yangınlarda gözyaşlarını tutamadıkları durumlarla karşılaştıklarını belirtti.

Yangının başlangıç evresindeyken uygun şekillerde kontrol altına alınması gerektiğini aktaran Kaplan, bu gibi durumlarda yangın söndürme cihazı kullanılabileceğini, su yardımıyla yangının büyümesinin önlenebileceğini ifade etti.

Önceden çok sayıda olan acil hat numaralarının '112 acil servis' çatısı altında toplandığına, uygulamanın yıl sonunda Türkiye genelinde hayata geçirileceğine işaret eden Kaplan, böylece acil durumlar karşısında ilgili kurumların bir noktadan hareket geçirileceğini vurguladı.

Kaplan, kamu kurumlarında genellikle tadilat zamanlarında yangın çıktığını aktararak, 'Yangın esnasında kişiler hayattaysa kurtulmaları daha güçlü ihtimaldir. Bunun yolu da eğitimden geçer. Bizim için sıkıntı kesinlikle eğitim eksikliği. Kurumlardan bize eğitim talebi göndermelerini istiyoruz.' diye konuştu.

Eğitimin ardından, personelin de katılımıyla bahçede yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Kaynak: AA