2'Nci Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali Başladı

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali’nin ikincisi başladı. Yerli ve yabancı 35 öykücünün yer alacağı festivalin bu yılki sloganı ‘Bu senin hikayen’ oldu.

2'Nci Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali Başladı
Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı.

Festivalin bu yılki onur konuğu usta öykücü Hüseyin Su olacak. Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 2’nci Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali’nde Rusya, İspanya, Makedonya, Filistin, Mısır, Bosna-Hersek, Fas, Yunanistan, Suriye, Slovakya gibi ülkelerden yabancı öykücüler yer alacak. 5 gün boyunca yerli ve yabancı 35 öykücünün katılacağı festivalde İspanyol, Rusya, Çağdaş Arap öykü atölyeleri, okur-yazar buluşmaları, öykü okumaları, gençler ve çocuklar için hayal kurma atölyeleri, genç öykücüler atölyesi gibi çeşitli atölyeler düzenlenecek. Öte yandan festival boyunca Zeytinburnu’ndaki liselerde gerçekleştirilecek olan ‘Okulda Öykü Var’ etkinliklerinde yerli ve yabancı öykücüler lise öğrencileriyle buluşacak.

“Ben yazmayı beceremem ama okumayı iyi yaparım”

Organizasyonun okumayı teşvik edici olduğunu belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “10 ülkeden toplamda 35 öykücü hem kendi ülkelerindeki öykücülüğü hem de öykülerini tartışacaklar. Ama onun ötesinde en önemlisi liselerimizde çalışma grupları oluşturulup oralarda atölye çalışmaları olacak. İnsanımızı yazmaya, gençlerimizi yazmaya ve okumaya teşvik eden bir yönü var bu organizasyonun. Bu yönüyle son derece mutluyum. Ben yazmayı beceremem ama okumayı iyi yaptığımı söyleyebilirim. Binlerce kitabım vardır kütüphanede, okumuşumdur. Kültürün sanatın her alanına katkı sunmaya çalışıyoruz. Yollar bozulacak, binalar eskiyecek ama kültür kalıcı olacak ve yaşanmışlıklardan kalıcı olan kültür olacak” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Türk müziğinin usta isimlerinden Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konser verdi.
Kaynak: İHA