Zonguldak'ta Halka Ücretsiz 3 Bin Fidan Dağıtıldı

Zonguldak’ta 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla halka ücretsiz fidan dağıtıldı.

Zonguldak'ta Halka Ücretsiz 3 Bin Fidan Dağıtıldı
21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Zonguldak’ta tören düzenlendi.

Valilik önündeki törenin ardından Şehitler Anıtı önünde fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Orman Bölge Müdür Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek, Zonguldak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adnan Karakurluk, okulun izci öğrencileri, İzci Ünitesi Lideri Süleyman Şenol katıldı.

Fidan dağıtım programında konuşan OBM Yardımcısı Cevdet Çiçek, "Önce 21 Mart Ormancılık Günü’nün neden ilan edildiğini düşünmek lazım. Bir şey kaybolduktan sonra anlam kazanıyor. Ne yazık ki dünyanın her materyali böyledir. Ne yazık ki ormanlarda da büyük tahribatlar olmaya başlayınca gelişmiş ülkeler buna bir çözüm bulma adına ormancılık haftasını kamuoyunun gündemine sokmaya çalışıyorlar. Yeşil alanın da takriben yüzde 80’i orman ve geri kalanı yerleşim yeri ile tarım alanıdır. Ancak geçen süreç içerisinde yapılan tahribatlar ormanların hızla yok olmasına neden oldu. Küresel ısınmadan bahsediliyor. Ani sel felaketleri ve heyelanlardan bahsediliyor. Büyük erozyonlardan bahsediliyor. Bunun kaynağı ormanların yok olmasıydı. Ormancılık olarak Türkiye; dünyanın en iyilerinden birisidir. Dünyada hızla orman azalırken Türkiye son on yılda ilk üç sırayı paylaştı. Ormancılık camiası olarak gururluyuz, mutluyuz. Bunda da başarılıyız. Ülke olarak da göğsümüzü gere gere her yerde rahatlıkla anlatabiliyoruz. Ancak ormanların işlevi sadece oksijen ve suyu tutmak değil. Ormanlar şu havaya salınan tozlar, egzoz gazları, baca dumanları gibi tamamı ormanlar tarafından oksijene çevrilir. Orman varlığını muhafaza etmek için özellikle medya kuruluşlarına çok büyük görevler düşmektedir" dedi.

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adnan Karakurluk ise "21 Mart Dünya Ormancılık Günü vesilesiyle okulumuz izcileriyle Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğümüz desteğiyle bugün burada fidan dağıttık. Sosyal sorumluluklarımız gereğince okul olarak bazı kurumlarla işbirliği yapmaktayız. Bu kapsamdaki çalışmalarımızdan birinde de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası vesilesiyle Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğümüz ile iletişime geçerek Orman haftası etkinliklerine katılabileceğimizi ifade ettik. Her şeyden önce İzcilik türesinde yer alan ‘İzci Doğayı sever ve korur’ ilkesi gereğince doğayı koruma ve doğaya sahip çıkma hususunda izci ünitesi liderimiz Süleyman Şenol ve izcilerimiz böyle güzel bir faaliyeti gerçekleştirerek Zonguldak ormanlarında ve bahçelerinde dikilecek fidanları dağıtmak istediler. Sağ olsunlar Sayın Bölge Müdürümüz Ahmet Sırrı Beşel bu isteğimize kayıtsız kalmadı. Dolayısıyla bugün burada Zonguldak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi izcileri olarak Orman Bölge Müdürlüğümüzün fidanlarını dağıtıyoruz. “İzci bitki ve hayvanları sever ve korur.” prensibini izcilerimiz yaşayarak uygulama fırsatı elde etmiş oldular. Burada halkımızı ağaçlandırmayla ilgili bilinçlendirdiysek mutlu oluruz Vatandaşlarımız fidan dağıtımından oldukça memnun kaldılar.Bu çalışmada bizlere destek veren Zonguldak Orman Bölge Müdürümüz Ahmet Sırrı Beşel olmak üzere Bölge Müdürlüğümüz ve Merkez İşletme Şefliğimizin yetkili ve personeline teşekkür ederken bu toplumsal sorumluluk projesi içinde yer alan izcilerimizi bu özenli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA