Zabıtadan Alkollü Mekanlara Denetim

Van Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kentteki alkollü mekanların yanı sıra alkollü içecek satışı yapan büfeleri denetledi.

Zabıtadan Alkollü Mekanlara Denetim
Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, halk sağlığını ilgilendiren konularda denetimlerine devam ediyor. Zabıta ekipleri, kentte alkollü restoran, bar ve lokantaların yanında alkol satışı yapan büfe ve kuruyemişçilere yönelik sıkı bir denetim gerçekleştirdi. Van’da 88 iş yerinde yapılan denetimlerde, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, genel temizlik, hijyen şartları, fiyat tarifeleri, etiket ile gıdaların hazırlanma ve saklanma koşulları kontrol edilirken, bu şartları yerine getirmeyen iş yerleri hakkında ise yasal işlem yapıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Zabıta Daire Başkanı Halis Barut, amaçlarının halk sağlığını korumak olduğunu belirterek, bu nedenle de geceli gündüzlü çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Barut, “Toplamda 88 iş yeri denetlenmiş oldu. Alkollü restoran ve lokantaların denetimleri Zabıta Müdürümüz Sabahattin Ergenç eşliğinde sürecek. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Denetimler sırasında işletme sahiplerine sorumlulukları konusunda daha dikkatli ve titiz olmalarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Zabıta Daire Başkanlığı olarak gıda ürünlerine yönelik devamlı denetim yapıyoruz. Ancak alkollü içecek satışı ve sunumu yapan iş yerlerine denetimlerimizi sıklaştırdık. Halkımızın da bu konuya duyarlı olmasını, olumsuz gördükleri iş yerlerini ‘Alo 153’ nolu telefondan bizlere bildirmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA