Yozgat'ta Tohumlar Fidana Fidanlar Ormana Dönüşüyor

Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Tohumlar Fidana-Fidanlar Ormana” projesi kapsamında tohumlar toprakla buluşuyor.

Yozgat'ta Tohumlar Fidana Fidanlar Ormana Dönüşüyor
“Tohumlar Fidana Fidanlar Ormana” projesine ilk olarak Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde Yukarıçulhalı Şehit Teğmen Nurettin Türkmen İlkokulunda başlanıldı.

Düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ersoy Ceylan, İşletme Müdürü Ahmet Boyacı, Okul Müdürü Soner Yapar, Orman İşletme şefleri, Orman muhafaza memurları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan, Akdağmadeni Orman İşletme Müdürü Ahmet Boyacı, projenin amacını anlatarak, ”İlköğretim çağındaki öğrencilerin uğraşarak tohumdan fidan yetiştirmelerini, yetişen fidanlarla da orman oluşturulmasını kapsamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Programda öğrencilere fidanlık şefi ve işletme şeflerinin yardımıyla fidan üretimi için tüp dolumu ve tohum ekimi gösterildi. Öğrenciler, 500 adet tüpe toprak doldurarak tohum ekimi yapıp çimlenmek üzere yastıklara dizdiler.

Projeye katılan tüm öğrencilere Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü tarafından şapka, kalem seti ve not defteri verildi.

Kaynak: İHA