Vodafone, Dünya Down Sendromu Gününde Düşler Mutfağı'nı Ağırladı

Türkiye Vodafone Vakfının 9 yıl önce Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle hayata geçirdiği ’Düşler Akademisi’ projesi kapsamında kurulan ’Düşler Mutfağı’nın marifetli öğrencileri, 21 Mart Dünya Down Sendromu Gününde Vodafone’na Plaza’ya konuk oldu. Çalışanlarla bir araya gelen öğrenciler, kendi ürettikleri kurabiyeleri sattı.

Vodafone, Dünya Down Sendromu Gününde Düşler Mutfağı'nı Ağırladı


Vodafone, 21 Mart Dünya Down Sendromu Gününde engel tanımayan gençleri Maslak’taki plazasında ağırladı. Yapılan açıklamada, Türkiye Vodafone Vakfının 9 yıl önce Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle hayata geçirdiği ’Düşler Akademisi’ projesi kapsamında kurulan Düşler Mutfağının marifetli öğrencileri, plazanın giriş katında açılan stantta ve gün boyunca gönüllüler eşliğinde katlarda dolaşarak, kendi ürettikleri kurabiyeleri sattı. Öğrenciler, çalışanlarla keyifli bir gün geçirdi ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şirket olarak çifte sorumluluk anlayışıyla ticari faaliyetleri kadar sosyal sorumluluklarına da öncelik verdiklerini belirten Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kurumsal sosyal sorumluluk alanında yaptığımız yatırımlar, insan hayatına değdiğimiz, yaşam biçimlerini iyileştirdiğimiz ve ihtiyaç sahibi kesimlerle buluştuğumuz için bizim için ayrı bir önem ve anlam taşıyor. Vakıf çatısı altında bugüne kadar yaptığımız sosyal yatırımlar 29 milyon TL’yi bulurken, gerçekleştirdiğimiz projelerle yaklaşık 4 milyon vatandaşımızın hayatına dokunduk. Engelli bireyler özelinde baktığımızda, bu vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak ürün ve servislerimizle bugüne kadar toplam 140 binden fazla engelli ve dezavantajlı bireye ulaştık. ’Düşler Akademisi’ projemizle de 5 bin gencimizin hayatına dokunduk. Akademinin Ataşehir’deki merkezinde sanat atölyelerinin yanı sıra iş hayatına hazırlık, iletişim becerileri, bireysel koçluk gibi kişisel gelişim atölyeleri bulunuyor. Bu atölyelerden mezun gençlere profesyonel sanat kariyeri yolu açarak aslında birer gelir modeli sunuyoruz. Düşler Mutfağı da bugün birçok kurumsal firmanın toplantılarına catering hizmeti veriyor. 21 Mart’ta Vodafone Türkiye’nin davetlisi olarak geldikleri Maslak’taki merkez binamızda kendi yaptıkları leziz kurabiyeleri bizlerle paylaştılar" dedi.



Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında hayata geçirilen ’Düşler Akademisi’ projesi ile fiziksel ve/veya psikolojik çeşitli engelleri bulunan ya da maddi yetersizliklerinden dolayı toplumsal dışlanmaya maruz kalan dezavantajlı gençlere sanat yoluyla kendilerini ifade etmeleri, yeni fikirler üretmeleri, aktif ve üretken bireyler olarak toplumda yer almaları için fırsatlar sunuluyor. Bu kapsamda, başta tiyatro, dans, resim, enstrüman eğitimi, fotoğrafçılık branşlarında sanat atölyeleri olmak üzere, iş hayatına hazırlık, iletişim becerileri, bireysel koçluk gibi kişisel gelişim atölyeleri düzenleniyor. Yapılan açıklamada, ’Düşler Akademisi’nde 220 down sendromlu öğrenci bulunduğu bildirildi.

Kaynak: İHA