Veliler Öğrencilerle Kitap Okuyor

Ulaş'ta Eskikarahisar köyündeki birleştirilmiş sınıflı Eskikarahisar İlkokulunda haftada bir gün velilerin katılımıyla kitap okuma saati düzenleniyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskikarahisar ilkokulunda velilerle öğrencilerin birlikte kitap okuma projesini önemsediğini söyledi.

Bu çalışmayla evlerinde kitap okuma fırsatı bulamayan veliler için kaçınılmaz bir fırsat olduğunu aktaran Aslan, bu çalışmadan dolayı okul öğretmeni Nazan Öztürk'ü kutladığını belirtti.

Eskikarahisar İlkokulu öğretmeni Nazan Öztürk de okulda düzenledikleri etkinliğe öğrencilerin ve velilerin istekle katıldığını söyledi.

Öztürk, evlerinde kitap okuma zamanı oluşturamayan velilerin kitaplarla tanışarak yeni tecrübeler edindiğini dile getirerek, 'Velilerimiz okulda yarım kalan kitapları heyecanla evde bitirip her hafta yeni bir kitap okumaya çalışıyor. Öğrencilerimiz ise annelerinin istekli hallerini görerek daha heyecanla kitap okuyor ve kitap okuma istekleri daha da artıyor.' diye konuştu.

Okulda okuma saatine her hafta katılan öğrenci velisi Ayşe Çetin ise kitap okumayı sevdiğini ama evde zaman ayırmakta zorlandığı belirterek, 'Bu çalışmayla artık daha rahat kitap okuyoruz. Bizlere bu imkanı veren Nazan Öztürk öğretmenimize teşekkür ederiz.' dedi.

Kaynak: AA