Varto'da Açık Öğretim Kayıtları Ve Sınavı

Muş’un Varto ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) açık öğretim kurumları ortaokul kayıtları ve sınavları ilk kez yapılmaya başlandı.

Varto'da Açık Öğretim Kayıtları Ve Sınavı
Açık öğretim kurumları ortaokul kayıtları ve sınavlarının ilk kez ilçede yapıldığını dile getiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Sait Turan, artık kayıt ve sınav için Vartolu öğrencilerin Muş iline gidip gelmekten kurtulduklarını söyledi.

Açık öğretim ortaokul diploması almak isteyenlerin daha önceden Muş’a gidip orada kayıtlarını yapıp sınava girdiklerini dile getiren Turan, “İlçemizde ilk kez 19 Mart’ta açık öğretim ortaokulu sınavları başarılı bir şekilde yapıldı. Bundan sonra gençlerimiz açık ortaokul sınavları için Muş iline gitmeyecekler. Muş iline gitmekten kurtuldular. İlçemizde ilk kez yapılan bu sınavlar için açık öğretim lisesi için 186 öğrencimiz kayıt yapmış ve açık öğretim ortaokulu için kayıt yaptıran 20 öğrencimiz vardır. Duymayan vatandaşlarımız vardır. Okumak isteyen vatandaşlarımızın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir. Bundan sonraki kayıtlarımız mayıs ayında yapılacak. Bizde bu sürede gerekli alan taraması yapıp okula gelmek isteyen vatandaşlarımızın kayıtlarını yapıp okula gelmelerini sağlayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA