Van'da 'Öğretmenin Sesi' Yarışması

VAN – Van’ın İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Öğretmenin sesi’ yarışmasının birincisi, Başkale ilçesindeki BİST ÇPL Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Berna Gültekin oldu.

Van'da 'Öğretmenin Sesi' Yarışması
Van Devlet Tiyatrosunda Lokman Hekim Hayat Hastanesinin de sponsor olduğu yarışmada, öğretmenler hünerlerini sergiledi. Vatandaşların yoğun katılım sağladığı programda bir konuşma yapan İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, ilçede ilk defa düzenlenen yarışmaya merkez ve ilçelerden 70 öğretmenin başvurduğunu belirterek, yapılan elemeler neticesinde 15 öğretmenin finale kaldığını söyledi.

Yavuzer, “Amacımız sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler çerçevesinde bir araya gelmek, stres atmak ve güzel vakit geçirmektir” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, yoğun çalışma temposu içerisindeki öğretmenlerin dinlenmeye ve eğlenmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Öğretmenler, toplumsal yaşamı en güzel şekilde bölüştüren, geleceğe yönelik projeleri olan toplumun temel taşlarından biridir. Öğretmenlerin yeteneklerini ifade ederken de bizlere eğlenceli ve güzel zaman geçirtmeleri gibi misyonlarının olması çok önemli bir konudur. Ben bu kapsamda böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğretmenlerin hünerlerini sergilediği yarışma sonunda Başkale ilçesindeki BİST ÇPL Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Berna Gültekin birinci, İpekyolu ilçesindeki Özen Adalı Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Cüneyt Demir ile Edremit ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Osman Korkmaz ikinciliği paylaştı. Başkale Vali Özdemir Hanoğlu İlkokulu Müzik Öğretmeni Zuhal Yumuşak’ın üçüncü olduğu yarışma, dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA