Uşak Üniversitesinde Nevruz Bayramı Kutlandı

Uşak Üniversitesinde Nevruz Bayramı düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Üniversite yerleşkesindeki etkinlikte, öğrenciler müzik eşliğinde eğlendi, şarkı söyleyip ok atarak hedefi vurmaya çalıştı.

Etkinlikte konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, 'Baharın ve dirilişin habercisi olan bugün, Türkiye'nin üzerine çevrilmiş okların kırılacağı gündür.' dedi.

Anadolu’nun bereketli topraklarında bütün medeniyetlerin kültürleriyle iç içe yoğrulduğunu belirten Dalkıran, 'Baharın ve dirilişin habercisi olan bugün Türkiye'nin üzerine çevrilmiş okların kırılacağı gündür. Şu anda Avrupa ve onların müttefikleri üzerimize geliyor. Avrupa'nın ve Amerika'nın tüm okları şu an itibarı ile Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın üzerinde. Biliyoruz ki bu okların hedefinden anlımız akı ile çıkacağız. Umut ediyorum ki bugün yeni bir kurtuluşumuzun günü olacak.' ifadelerini kullandı.

Uşak Valisi Ahmet Okur ise doğanın yeniden canlandığı, uzun süren kış mevsiminin ardından canlıların yeniden hareketlendiği, baharın müjdecisi nevruzun aynı zamanda barışın, dostluğun ve kardeşçe yaşamanın hayat bulduğu bir bayram olduğunu kaydetti.

Etkinlikte, misafirlere pilav dağıtıldı.

Kaynak: AA