Tunceli'de Nevruz Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Tunceli’de 21 Mart Nevruz Bayramı çeşitli etkinlikleri kutlandı.

Tunceli'de Nevruz Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
Tunceli’de resmi Nevruz kutlaması Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde gerçekleştirildi.

21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle düzenlenen resmi kutlamalara Vali ve Belediye Başkanvekili Osman Kaymak, Eşi Emine Kaymak, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, diğer protokol üyeleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcıların Nevruz ateşini yakmasıyla başlayan kutlama, Vali Osman Kaymak’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla devam etti.

Nevruz’un Ortadoğu, Balkanlar ve Anadolu’da kutlanan bir Türk geleneği olduğunu belirten Kaymak, “Nevruz’u İranlılar, Kürtler, Türkler İslamiyet öncesinden beri kutlanmaktadır. Hatta Ergenekon’dan çıkış destanına baktığımız zaman orada demirin eritilmesinden bahsediliyor. Bazı yorumcular buna dayanarak bunun Türk geleneği olduğunu söylüyorlar. Bu tür tartışmalara girmek istemiyoruz ama bilenen bir gerçek var ki Nevruz bu coğrafyanın eski bir geleneğidir. Baharın gelişi, cemrenin düşmesi nedeniyle sevinç ve mutluluk bayramı olarak kutlanıyor” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Osman Kaymak ve beraberindekiler yumurta tokuşturdu. Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, dostluğa ve sevgiye vesile olması dileğiyle demir döven Vali Kaymak, Nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Ozanların deyişler söylediği Nevruz kutlaması düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve Nevruz lokması dağıtımıyla sona erdi.
Kaynak: İHA