T2 Hattında Kritik Kavşak Aşılıyor

Bursa’da kent meydanı ile terminal arasında hizmet verecek T2 hattıyla ilgili önemli bir kavşak daha aşılıyor. Kent Meydanı Köprüsü’nün birinci bölümünün kirişleri 4 gecede monte edildi. Köprünün tamamlanmasıyla buradan hem araçlar hem de tramvay aynı anda geçiş yapabilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, T2 hattının 2018’in ilk ayında hizmete gireceğini bildirdi.

T2 Hattında Kritik Kavşak Aşılıyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Meydanı - Otogar arasında yapımı devam eden tramvay hattı projesinde gelinen aşamayı İhlas Haber Ajansı’na anlattı.

Kent Meydanı-Terminal güzergahı üzerinde yer alan K4 köprüsünün prefabrik kiriş montajının tamamlandığını ifade eden Başkan Recep Altepe, "Tabii ki ulaşılabilir bir kentin en önemli çözümü başta raylı sistem ve toplu ulaşım. Çünkü küçük araçlarla ilgili ne kadar yolda yapsak köprüde yapsak bunları çözmemizin imkanı yok. Dünyanın hiçbir metropolitan şehrinde bu sorun maalesef çözülememiş. Lastik tekerlekli sistemlerle kent içi trafiğin çözülmesine imkan yok. Bu alanda bizlerde özellikle raylı sistemi yaygınlaştırma, toplu ulaşımı yaygınlaştırma bu konuda ki projeleri daha hızlı bir şekilde gerçekleştirme konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu anlamda şu anda yapılan en önemli çalışmalardan biri de İstanbul Caddesi dediğimiz Yalova yolundaki hattımız. Bu yükü otogardan kent merkezine kadar taşıyacak. Burada 3 şerit gidiş geliş yolların yanı sıra aynı zamanda raylı sistem hattımızda konulmuş oluyor” dedi.



70 kilometre sürat yapabilecek

T2 hattında taşıma kapasitesi yüksek ve seri vagonların çalışacağını belirten Altepe, "Vagonlar burada yaklaşık 70 kilometre sürat yapabilecek. Özellikle kent meydanı geçişinden başka geçiş olmayacak. Onun için bu kent meydanı önemli bir alan. Büyük bir köprü inşaatı yapılıyor. Burada büyük bir potansiyel var. Buradaki yoğunluğu kaldırabilecek önemli bir kavşak oluyor. Kent meydanıyla Gençosman arasındaki kavşağın inşaatı hızla sürüyor. Köprünün bir kısmı yapıldı. Geliş kısmı kondu. Diğer kısmı da konulacak. Dokuz adet istasyon ve üst köprülerle birlikte bu yıl sonunda ayrı bir görünüme kavuşacak. Modern sanat eseri gibi istasyonlarımız ve üst geçitlerimizle birlikte modern bir raylı sistem hattı kent meydanıyla otogar arası 9 kilometre kesintisiz olarak ulaşıma açılmış olacak. En önemli inşaatlar bu köprülerdi onlarda hızlı bir şekilde tamamlanıyor” diye konuştu.



Mevcut köprüleri yayalar kullanacak

Kent meydanındaki mevcut iki adet köprünün ilerleyen zamanda yayalar için ayrıca düzenleneceğini belirten Altepe, “Mevcut köprülerimiz şu anda duruyor. O köprüleri de değerlendireceğiz. İlk aşamada taşıt kullanımı için yapabiliriz. Ama daha sonra sadece yaya içinde yapabiliriz. Köprü olarak kalacaklar bir yerden bu yeni köprülerimiz raylı sistem lastik tekerlekli araçlar içinde kullanılırken diğer köprülerimizi de aynı şekilde koruyoruz onlarda hizmet edecekler” dedi.



2018 başında hizmete girecek

T2 hattının 2018 yılında açılacağı müjdesini de veren Recep Altepe, “ Normalde takvimi bu yıl sonuydu. Ama ne yazık ki biraz gecikti. Birkaç ay gecikebilir. Yani 2018’in ilk aylarında inşallah bitirmiş olacağız. Hedefimiz tabii ki yılbaşında tamamlayabilmek” şeklinde konuştu.

İnşaatı yaparken bir yandan da vatandaşların mağdur olmamaları konusunda ince eleyip sık dokuduklarını sözlerine ekleyen Başkan Altepe, “Biz mümkün mertebe vatandaşlarımızı mağdur etmemeye dikkat ediyoruz. Gece 22:00 den sonra tabliyeleri koyuyoruz. Ve mümkün olduğu kadar da trafik kesilmiyor. En önemli yer kent meydanı köprüsüydü. Burası atlatıldıktan sonra bölge büyük ölçüde rahatlamış olacak. Mümkün mertebe en az rahatsızlığı vererek inşaatı tamamlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA