Sakarya'daki Cinayet Davası

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde doktor Emine Küçük (42) ile ilaç mümessili Mustafa Bayrak'ı (31) öldürdükleri iddiasıyla 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mahmut Işık ve Muhammet Ali Yıldız, tutuksuz yargılanan Murat Bilgin ile sanıkların yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Yıldız'ın avukatı mütalaaya karşı beyanlarını hazırlamak için süre talep ettiklerini söyledi.

Sanık Bilgin'in avukatı da mütalaaya karşı beyanlarını hazırlamak için süre talep ettiklerini belirterek, 'Murat Bilgin adli kontrol altındadır. Bu imzayı vermezse zaten tutuklanacaktır. Bu aşamada tutuklanmasına gerek olmadığı kanaatindeyiz.' diye konuştu.

Sanık Işık'ın avukatı ise yazılı savunmalarını sunduklarını ifade ederek, 'Sanığın beraat edeceği kanaatindeyiz. Bu aşamada tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz.' dedi.

Avukatların savunmaları için süre verilmesine, sanık Bilgin'in tutuklanma talebinin reddine ve sanık Işık ile Yıldız'ın tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Cumhuriyet savcısı bir önceki duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayarak, sanık Bilgin, Yıldız ve Işık hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 6'şar yıldan 26'şar yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

- Olay

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde TEM otoyolundaki tır parkında 26 Şubat 2015'te doktor Emine Küçük (42) ile ilaç mümessili Mustafa Bayrak'ın (31) cesetleri bulunmuş, olayla ilgili gözaltına alınan Mahmut Işık, Muhammed Ali Yıldız ve Murat Bilgin tutuklanmıştı.

Kaynak: AA