Sahte Vali Baltayı Taşa Vurdu

Sivas Valisi Davut Gül’ün adını kullanarak bir iş adamını telefonla arayan dolandırıcı, Vali Gül’ü tanıyan bir iş adamını arayınca amacına ulaşamadı.

Sahte Vali Baltayı Taşa Vurdu
Sınır tanımayan dolandırıcılar bu kez iş adamlarından para kopartabilmek için Sivas Valisi Davut Gül’ün adını kullandı. Ancak sahte, vali dolandırmak için gerçek valiyi ses tonundan tanıyan bir iş adamını arayınca amacına ulaşamadı. İsmi açıklanmayan iş adamı dolandırıcıya geçit vermediği gibi telefon görüşmesini de kaydederek dolandırıcıların yakalanması için ilgili makamlara yardımcı oldu.

Sivas Valiliği benzer şekilde kişilerin dolandırılmasının önüne geçmek için ses kaydını basın üzerinden halkla paylaştı. Vali Gül’ün adını kullanarak gerçekleştirilmek istenen telefonla dolandırıcılığın kaydında, ismi açıklanmayan iş adamını arayan kimliği henüz belirlenemeyen dolandırıcı; iş adamından 16 adet engelli aracı için para istedi. İş adamı ise, "Ben vali beyi iyi tanırım. Bu ses ona ait değil. Sizin hakkınızda da suç duyurusunda bulunacağım" şeklinde cevap verdi. İş adamının şikayeti üzerine dolandırıcıların bulunması için çalışma başlatıldı.

Sivas Valisi Davut Gül konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kesinlikle bu tarz taleplere vatandaşlarımız itibar etmesinler. Böyle durumlarla karşılaşmaları halinde 155 polis imdat hattını arayarak ihbarda bulunsunlar. Bu dolandırıcılık girişimi ile ilgili emniyet güçlerimiz tarafından tahkikat başlatıldı. Bu yönde bilgisi veya duyumu olan vatandaşlarımız da mutlaka polisi arasınlar” dedi.

Kaynak: İHA