Pursaklar'da 'Geri Dönüşüm Seferberliği'

Pursaklar Belediyesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde Pursaklar’da geri dönüşüm seferberliği başlatıldı.

Pursaklar'da 'Geri Dönüşüm Seferberliği'
Pursaklar Satı Öztürk İlkokulu’nda düzenlenen “Geri Dönüşüm ve Çevre” konulu programda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çevre Yüksek Mühendisi Esra Karaman ile Pursaklar Belediyesi Çevre Mühendisi Alaettin Sarıoğlu, öğrencilere ve velilere geri dönüşümün faydalarını anlattı. Öğretmenlerin de desteği ile çevre bilinci oluşturmada geri dönüşümün önemi, süreçleri, atık pillerin kullanımı, doğaya verdiği zararları anlatan yetkililer, “Pilleri serin ve rutubetsiz yerlerde saklayınız, cihazları kalorifer, soba, ocak gibi yerlerden uzak turunuz. Atık pilleri kesinlikle çöpe atmadan geri dönüşüme kazandırmalıyız. Yağları çöpe veya lavabolara dökmeyin, elektronik cihazları geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırın” önerisinde bulundu.

Talepler doğrultusunda diğer okullarda da bu tür seminerler yapılacağı öğrenilirken, Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü de bu tür çalışmaları sürdürerek Türkiye ekonomisine katkı sunup, geri dönüşüm bilinci oluşturulmasının hedeflendiğini bildirdi.
Kaynak: İHA