Özel Çocuklar Tebessüm Kahvesinde Down Sendromlular Gününü Kutladı

Üsküdar Belediyesi down sendromlu çocukların çalışması amacıyla 1 yıl önce açtığı Tebessüm Kahvesinde 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Gününüyle ilgili etkinlik gerçekleştirdi.

Üsküdar Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle, belediye tarafından down sendromlu çocuklar için Tebessüm Kahvesinde etkinlik düzenledi.

Etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Tebessüm Kahvesinde çalışan down sendromlu çocuklar ile aileleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında Tebessüm Kahvesinin bahçesinde oluşturulan etkinliklerde down sendromlu çocuklar doyasıya eğlendi. Yüzlerini boyayan çocuklar, balon ve palyaçolarla hoşça vakit geçirdi.

Etkinlik kapsamında down sendromlu çocukların hem çalışması ve hem de hayata adapte olması amacıyla açılan Tebessüm Kahvesinin birinci yaş günü pastası kesildi. Etkinlikte ayrıca Tebessüm Kahvesinde çalışanlarına meslek sertifikası verildi.

Down sendromlu çocuklardan oluşturulan mehteran takımının çaldığı marşlar beğeni toplarken öğrenciler hazırladıkları tiyatroyu sahnelendirdi.

"Böyle anlamlı projelerle birlikte toplumun huzuru artıyor"

Etkinlikle ilgili konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü. Üsküdar Belediyesi olarak tam 1 yıl önce burayı açmıştık. Down sendromlu çocukların çalıştığı servis yaptığı, sadece bu çocuklar çalışıyor. Bunun Türkiye’de bir başka örneği yok. İnşallah bu örnekler artar. Bu tür çocuklar ve ailelerin yanında olmak ayrı bir mutluluk. Asıl sosyal proje ve sosyal belediyecilik budur. Hem açılışımızın 1’inci yılını kutlayacağız hem de Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla toplumun duyarlılığını bu noktaya yönlendirmek istiyoruz. Böyle anlamlı projelerle birlikte toplumun huzuru artıyor. Amacımız budur. Tam bir şenlik burası” dedi.

Üsküdarlılara çağrıda bulunan ve Tebessüm Kahvesine davet eden Başkan Türkmen, “Vatandaşlarımız down sendromlu çocukların çalıştığı Tebessüm Kahvesine bekliyoruz. Burası çok özel bir yer. Çünkü buranın çalışanları çok özel. Buraya gelsinler kahvaltılarını yapsınlar. Yemek yesinler. Dostlarıyla randevularında burada buluşsunlar ki buradaki güzelliği tatsınlar. Burada her şey serbest tebessüm etmemek yasak. Buraya gelince bu çocukları görünce tebessüm etmeden duramazsınız. Ben bugün dolayısıyla toplumun duyarlılığının artmasını diliyorum” diye konuştu.

Tebessüm Kahvesinin öğretmeni Şermin Çoban, “Ben Tebessüm Kahvesinde 10 tane melekle beraber çalışıyorum. Onlar yer yüzüne gönderilmiş melekler. Tebessüm Kahvesinde bu arkadaşlarımız meslek edindiler. Meslek edindiler burada. İş arkadaşı onlarla” dedi.

Tebessüm Kahvesinde çalışan down sendromlu Aylin Gültane, “Burada garsonluk yapıyoruz. Gelen müşterileri ağırlıyoruz. Onları severek ağırlıyoruz. Onlara sevgimizi katıyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz” derken kendilerine büyük destek veren Üsküdar Belediyesine de teşekkür etti.
Kaynak: İHA