Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

'Kayseri, ağaçlandırma çalışmaları bakımından en başarılı illerimizden birisi. Bugüne kadar sağlanan bu başarıyı bu yıl için de bekliyoruz. 2017 yılı sonuna kadar 52 bin 655 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yaparak var olan orman varlığımızı korumaya ve yeni fidanlar dikmeye devam edeceğiz'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kayseri'nin ağaçlandırma çalışmaları bakımından en başarılı illerden biri olduğunu belirterek, 'Bugüne kadar sağlanan bu başarıyı bu yıl için de bekliyoruz. 2017 yılı sonuna kadar 52 bin 655 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yaparak var olan orman varlığımızı korumaya ve yeni fidanlar dikmeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri'de geçen yıl 3 milyon 664 bin fidanın toprakla buluştuğunu belirtti.

Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ise 2003'ten bu yana yaklaşık 47 milyon 225 bin dekar alanda 3 milyar 750 milyon fidan dikildiğini aktaran Eroğlu, Kayseri’de ise bugüne kadar 81 milyon 660 bin adet fidanın toprakla buluştuğunu bildirdi.

Kayseri'de, 2003-2016 arasında 750 bin 630 dekar alanda ağaçlandırma çalışmasının gerçekleştirildiğinin altını çizen Eroğlu, şunları kaydetti:

'Kayseri, ağaçlandırma çalışmaları bakımından en başarılı illerimizden birisi. Bugüne kadar sağlanan bu başarıyı bu yıl için de bekliyoruz. 2017 yılı sonuna kadar 52 bin 655 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yaparak var olan orman varlığımızı korumaya ve yeni fidanlar dikmeye devam edeceğiz. Unutmayalım ki tabiat hepimizin ortak değeridir. Bu değeri koruyup kollamak hepimizin görevidir. Biz Bakanlık olarak vatandaşlarımızı daima bu değere sahip çıkmaya davet ediyoruz.'
Kaynak: AA