Ordu Büyükşehir Belediyesinin Çalışmaları

Ordu Büyükşehir Belediyesince 40 dönüm alan üzerine inşa edilecek yeni yerleşkede çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Durugöl yerleşkesinde bulunan bazı birimlerin Efirli Mahallesi'nde yapılan yeni yerleşkeye taşınacağını ifade etti.

Binaların çelik konstrüksiyon sistemi kullanılarak hızlı bir şekilde yapılacağını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

'Betonarme temel üzerine 621 ton yapısal çelik kullanılıp, çelik karkas sistem olarak imal edilecek söz konusu yapıların imalatını hızlı bir şekilde tamamlayarak yeni yerleşkeyi hizmete almayı planlıyoruz. 39 bin 490 metrekare proje alanı ve 11 bin 765 metrekare inşaat alanından oluşacak yeni yerleşkenin temel kazısı yapıldı, grobetonu döküldü ve izolasyon çalışmasına başlandı. Ana ve ek binanın atölyelerinin temelleri yapılıyor.'

Ordu Büyükşehir Belediyesi Efirli yerleşkesinin, yaklaşık bin 500 metrekaresinin yeşil alan yapılacağı vurgulanan açıklamada, 20 bin 258 metrekaresinin ise sert zemin olacağı aktarıldı.

Açıklamada, çevresi yaklaşık bin metre uzunluğunda duvar ve korkulukla çevrilerek giriş ve çıkışların kontrol altına alınacağı yerleşke alanında Ulaşım Dairesi Başkanlığının ana atölyesi, ek atölye, yedek parça ambarı, inşaat - demirbaş ambarı, akaryakıt - motorin birimi, trafik şubesinin idari alanı ve depo alanı ile diğer daire başkanlıklarının depo alanı yer alacağı kaydedildi.

Kaynak: AA