Öğrenciler Okulda Mantar Yetiştiriyor

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde öğrenciler, okulun bodrum katında yetiştirdikleri mantarlardan elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi arkadaşlarına destek oluyor.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde ortaokul öğrencileri, hazırladıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi arkadaşlarına destek için okulun bodrum katında mantar yetiştiriyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün desteğiyle, öğretmenlerin danışmanlığında mantar yetiştirme alanı oluşturan Atatürk Ortaokulu öğrencileri, ürünlerin bakımından toplanmasına kadar her aşamada görev alıyor.

Okul yönetiminin kontrolünde satışı yapılan mantarlardan elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılıyor.

Okul Müdürü Alaaddin Karayiğit, AA muhabirine, okullarında bin 260 öğrenci ve 35 öğretmenin bulunduğunu söyledi.

'İhtiyaç sahibi öğrenciler için ne yapabiliriz?' düşüncesiyle yola çıktıklarını ve okulda mantar yetiştirmeye karar verdiklerini anlatan Karayiğit, öğrencilerle ele ele vererek güzel bir çalışmaya imza attıklarını belirtti.

Yaklaşık bir ay önce okulun bodrum katında, büyük bir naylona toprak dökerek mantar yetiştirmeye başladıklarını bildiren Karayiğit, 'Şu anda projemiz çok iyi gidiyor. Öğretmen ve öğrenciler her gün buranın bakımını yapıyor. İlçedeki bazı manavlara mantar satışı yapıyoruz. Ayrıca bazı vatandaşlar da buraya gelerek mantar alıyor. Proje sayesinde hem öğrencilerimiz mantar yetiştirmeyi öğreniyor hem de arkadaşlarına destek oluyor.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA