Öğrenciler 'Bilgi Evi' Sayesinde Boş Vakitlerini Verimli Geçirecek

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde açtığı Mimar Sinan Bilgi Evi ile öğrencilerin hem okulda aldıkları eğitime katkı sağlamayı hem de bilgi ve becerilerinin geliştirilmesini hedefliyor Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: 'Amacımız, bizlere başvuran tüm öğrencilerimize uzman eğitmenlerimiz ve öğretmenlerimiz vasıtasıyla takviye eğitim vermek ve boş vakitlerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak'.

Altınordu ilçesinde, öğrencilerin hem boş vakitlerini daha verimli geçirmeleri hem de okulda aldıkları eğitime katkı sağlamak amacıyla 'Mimar Sinan Bilgi Evi' açıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak eğitime katkı sunmaya devam ettiklerini söyledi.

Mimar Sinan Bilgi Evi'nde ilk etapta ortaokul çocuklarına yönelik eğitim vereceklerini belirten Yılmaz, '4 farklı grupta yaklaşık 800 öğrenciye eğitim verebilme imkanına sahip bilgi evine, kayıtların yeni başlamasına rağmen bir haftada 202 öğrenci kayıt yaptırdı. İlerleyen haftalarda tam kapasiteye ulaşacağımızı düşünüyorum.' dedi.

Yılmaz, kendilerine başvuran tüm öğrencilere uzman eğitmenler ve öğretmenler vasıtasıyla takviye eğitim vermeyi ve boş vakitlerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade ederek eğitimlerin tamamen ücretsiz olacağını aktardı. Bilgi evininin 700 metrekare kapalı alanı bulunduğuna işaret eden Yılmaz, bilgi evinin 5 derslik, kütüphane, bilgisayar laboratuvarı, akıl oyunları salonu, çok amaçlı salon, veli bekleme salonu, mescit ve idare odasından oluştuğunu anlattı.

Bilgi evinde öğrenciler için her şeyin düşünüldüğüne dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

'Bilgi evinde öğrencilere yönelik bilgi destek programı, değerler eğitimi, yaz etkinlikleri, kütüphane, internet ve bilişim hizmetleri ile gezi programları gibi birçok etkinlik olacak. Ayrıca burada Türkçe, matematik, fen bilimleri ve İngilizce dersleri müfredat çerçevesinde yeniden işlenerek öğrencilerin ders tekrarı yapması sağlanacak. İçerisinde hem öğrencilere hem de velilere yönelik kitapların bulunduğu zengin kaynaklara sahip kütüphane sayesinde öğrenci ve veliler okuma alışkanlığı kazanacak. Ayrıca çocukların psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimine uygun temel değerleri kazanması ve toplumda yarar sağlayacak bu değerleri davranışlarıyla ifade etmesi amacıyla değerler eğitimi verilecek.'

Yılmaz, bilgi evinin 24 saat öğrencilerin hizmetinde olacağını vurgulayarak öğrenciler için sosyal etkinliklerin de düşünüldüğünü bildirdi.

Kur'an-ı Kerim ve siyer eğitimi, havuz programları, İngilizce dil kampı, deniz kampı programları ve kulüp faaliyetlerinin düzenlendiği bilgi evinde yaz etkinlikleri de yapılacağını dile getiren Yılmaz, öğrencilerin Ordu ve Türkiye'yi daha iyi tanıyabilmesi amacıyla tarihi, coğrafi ve kültürel anlamda önemli olan yerlere gezi programları düzenleneceğini söyledi.

Yılmaz, bilgi evine gelen her öğrencinin ücretsiz internet ve bilgisayarlardan sınırsız faydalanabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA