Menteşeli Kadınlara Kanser Taraması Hizmeti

Menteşe Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle Menteşe'de yaşayan 30 yaş üstü kadınlara yönelik kanser taraması hizmeti başlatıldı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin görevinin sadece yol yapıp kaldırım yenilemek olmadığını belirterek, belediye olarak vatandaşların sağlığına da önem verdiklerini söyledi.

Sağlık konusunu vicdanı bir sorumluluk olarak gördüklerini belirten Gümüş, şunları kaydetti:

'Bu kapsamda başlattığımız Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Kadınların, beden ve ruh sağlıklarına yönelik hayata geçirdiğimiz projemiz ile kırsaldaki kadınlara ulaşarak, meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Bu bilgiler ışığında kırsalda yaşayan kadınları belediyemiz tarafından ücretsiz servis araçlarımız ile alıp, öğlenleri aşevimizde ağırlıyoruz. Daha sonra sağlık merkezlerinde sıra beklemeden yine ücretsiz taramalarının yapılmasını sağlıyoruz.'

Gümüş, proje kapasamında bugüne kadar 48 mahallede bin 500 kadına ulaşarak kanser taraması ve ruh sağlığı hakkında danışmanlık hizmeti verdiklerini bildirdi.

Kaynak: AA