Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması

'(Halk oylaması) Kandil'den, terör örgütünün elebaşı kadrosundan Karasu dünyaya seslenirken 'Her dilde Gezi ruhu ile hayır' diyorsa, MemurSen'in 'Tek dilde 15 Temmuz ruhu ile evet' demesi şanına yakışır' 'Sadece 'evet' diyerek bu ülkeye bariyer ve barikat kuran kirli odaklara cevap vermeyeceğiz. Aynı zamanda Hollanda, Almanya, İsviçre, minimum mahşeri cümbüşçülerin tamamına mesaj vermiş olacağız'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Kandil'den, terör örgütünün elebaşı kadrosundan Karasu dünyaya seslenirken 'Her dilde Gezi ruhu ile hayır' diyorsa, Memur-Sen'in 'Tek dilde 15 Temmuz ruhu ile evet' demesi şanına yakışır.' dedi.

Yalçın, Samsun'da Eğitim-Bir-Sen ve Büro Memur-Sen'in yeni hizmet binalarının açılışında yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in emeklilerle 5 milyon 100 bin, aileleri de katıldığında 20 milyon kişinin yükünü sırtında taşıdığını söyledi.

Memur-Sen'in 2 yılda bir çalışanın hakkını devletten alan, bugüne kadar da çalışanlarının yüzünü yere eğdirmeyen bir teşkilat olduğunu belirten Yalçın, 'Memur-Sen mazlumun, masumun sığınacak, haksızlıklara karşı tavır geliştireceğimiz, zor zamanlarda bir araya geleceğimiz, dostlukları pekiştireceğimiz ocaktır. Onun için Memur-Sen sadece üyesini değil, ülkesini de düşünendir.' diye konuştu.

Memur-Sen'in halk oylaması sürecini önemsediğini, herkesten önce hareket ettiğini anlatan Yalçın, alana inen ve bu konuda ter akıtan bir teşkilat olduklarını kaydetti.

Tüm illerde 16 Nisan'a yönelik inisiyatifi ortaya koyan bir sendika olduklarını dile getiren Yalçın, 'Türkiye'nin küresel anlamda sıkıştırıldığı, bölgesinin dizayn edilmeye çalışıldığı, Orta Doğu coğrafyasının kristalize edilmeye çalışıldığı bir dönemdeyiz. 1980'lerde İsrailli bir stratejist önümüzdeki 20 yılı hesap ederken, 'Irak parçalanacak, Suriye kristalize edilecek, Mısır istikrarsızlaştırılacak, Libya çökecek ve Türkiye parçalanacak' demişti. Biz bu stratejiyi anlamış ve olaya vakıf olmuş bir sendikayız. Memur-Sen'in böyle bir süreci anlamaması, böyle bir süreçte inisiyatif almaması demek, tarihte kendini asla affetmeyeceği bir hataya düşmesi olur.' ifadesini kullandı.

Yalçın, Memur-Sen'in üzerine düşen görevi bildiğini anlatarak, şöyle konuştu:

'Kandil'den, terör örgütünün elebaşı kadrosundan Karasu dünyaya seslenirken 'Her dilde Gezi ruhu ile hayır' diyorsa, Memur-Sen'in 'Tek dilde 15 Temmuz ruhu ile evet' demesi şanına yakışır. Bu milletin 16 Nisan'da 'evet' demesi, hangi kritik eşiği aştığını gösterir. Onun için 16 Nisan son derece kritik bir dönemeç. Bu ülkeye ilişkin hesap kuranların hesapları suya düşecek, tuzak kuranların tuzakları başına geçecektir. Sadece 'evet' diyerek bu ülkeye bariyer ve barikat kuran kirli odaklara cevap vermeyeceğiz. Aynı zamanda Hollanda, Almanya, İsviçre, minimum mahşeri cümbüşçülerin tamamına mesaj vermiş olacağız. Çünkü Hollanda'da bu milletin bakanına yapılan müdahaleyi tartışırken, Hollanda'nın Maliye Bakanı itiraf etti. 'Türkiye'deki üçüncü havalimanı biterse biz yüzde 25 kayba uğrayacağız' dedi. Dolasıyla korktukları felaketle yüzleşecekler.'

Açılışa AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ile kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA