'Mehmet Akif İnan Kütüphanesi' Öğrencilerle Buluştu

Memur-Sen ve Kredi Yurtlar Kurumu Samsun İl Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçen “Yedi Güzel Adam-Mehmet Akif İnan Kütüphanesi"nin açılışı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Münevver Ayaşlı Kız Yurdu’nda gerçekleştirildi.

'Mehmet Akif İnan Kütüphanesi' Öğrencilerle Buluştu
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın ismini taşıyan kütüphanenin açılışına; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Samsun İl Başkanı Necdet Güneysu, Sağlık-Sen İl Başkanı İlhan Öksüz, Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Taşova, Genç Memur-Sen İl Başkanı Ali Sarıalioğlu, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Münevver Ayaşlı Kız Yurdu’nun içinde bulunan kütüphanenin açılış töreninden önce Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve yanındaki heyet yurdun öğrencileriyle kahvaltıda buluştu. Yaklaşık bir saat süren kahvaltıda Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Samsun İl Başkanı Necdet Güneysu, Sağlık-Sen İl Başkanı İlhan Öksüz günün anısına kısa birer konuşma yaptı.

Kütüphanenin açılışında konuşan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye genelinde yapacağımız kütüphane açılışlarının ilk ayağını Samsun’daki Münevver Ayaşlı Kız Yurdu’nda gerçekleştirdik” dedi.

Genel Başkan Yalçın, kütüphanenin önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekerek, tüm öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Sizin iyi yetişmeniz için her türlü çabayı gösteriyoruz”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, kahvaltıda bir araya geldiği öğrencilere, “Böyle güzel bir günde sizinle burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Siz sevgili öğrencilerimize bu ülkenin çok ihtiyacı var. Biz sizin iyi yetişmenize katkıda bulunmak adına her türlü çabayı gösteriyoruz sizin de gerekli çabayı sonuna kadar gösterdiğinize eminiz” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Bilgiç’in ardından bir kız öğrenci de tüm yurt arkadaşları adına bir konuşma yaparak, kütüphanenin açılısına emek veren herkese teşekkür etti.

“Kütüphanede 3 bin adet kitap bulunuyor”

Kahvaltının ardından kütüphanenin açılışına geçildi. Kütüphanenin açılış kurdelesini Rektör Prof. Dr. Bilgiç, beraberindeki heyet ve öğrenciler beraber kesti. Memur-Sen’in yaklaşık 3 bin adet kitap bağışladığı kütüphane ferah ve otantik mimarisiyle ilgi çekti.

Kütüphaneyi dikkatle inceleyen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, ziyaret defterine duygu ve düşüncelerini de yazdı.
Kaynak: İHA