Marmarisli Turizmci Rus Ve Ukraynalı Konuklarına Hazırlanıyor

GETOB Başkanı Bülbüloğlu: 'Rusya pazarının beklenenden de iyi geçeceğini umut ediyorum' TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kırlı: 'Ukrayna pazarında bu yıl yüzde 20 artış beklemekteyiz. Nisanın sonlarında ilk kafilemiz gelecek. Sonrasında Dalaman Havalimanı'na Ukrayna'dan haftada 40 uçak, Rusya'dan da 80 uçak bekliyoruz'

SABRİ KESEN - Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'teki turizmciler, bu yıl Rusya ve Ukrayna'dan gelecek turist sayısında ciddi bir artış bekliyor.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ITB Berlin Turizm Fuarı'nın hemen ardından gerçekleştirilen MITT Moskova Fuarı'nda tanıtımların çok olumlu geçtiğini söyledi.

Rusya pazarının yeniden açıldığını belirten Bülbüloğlu, 'Rusya pazarının beklenenden de iyi geçeceğini umut ediyorum. Üstüne İran ve İsrail pazarlarında olumlu gelişmeler var.' dedi.

Mayıs ayında Moskova'da çok büyük tanıtım etkinliği yapacaklarını ifade eden Bülbüloğlu, 'Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) olarak biz de taşın altına elimizi koyduk, hatta gövdemizi koyduk. Kültür ve Turizm Bakanlığı da destekliyor. Bütün bölgelerimizin, Kapadokya'nın, İzmir'in, İstanbul'un, Antalya'nın katılacağı çok büyük bir tanıtım yapacağız. Bu tür etkinliklerin de gidişata çok ciddi bir ivme katacağına inanıyorum.' diye konuştu.

Bülbüloğlu, var olan pazarları geliştirmenin yanı sıra yeni pazar da bulacaklarını aktardı.

- Nisanda büyük operatörler geliyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı da 2017 yılında Rusya ve Ukrayna pazarından çok ciddi artış beklediklerini dile getirdi. Kırlı, Rusya'nın 5 büyük operatörünün Dalaman bölgesine çok güçlü bir şekilde nisan ayında ilk uçaklarını indireceklerini de vurguladı.

Rusya ve Ukrayna pazarında 2015 rakamlarını geçeceklerini ifade eden Kırlı, şöyle konuştu:

'Rahatlıkla 2015 yılı rakamlarını aşabileceğimizi söyleyebilirim. Ukrayna pazarında 2016 yılında bölge olarak yüzde 110'luk bir artış sağlamıştık. Bu yıl o rakamların üzerine yüzde 20 artış beklemekteyiz. Nisanın sonlarında ilk kafilemiz gelecek. Sonrasında Dalaman Havalimanı'na Ukrayna'dan haftada 40 uçak, Rusya'dan da 80 uçak bekliyoruz. Ukrayna vatandaşlarının kimlikle seyahat edebilmeleri bölgemiz için çok iyi oldu. Ukrayna vatandaşları pasaport taşımayı hiç sevmez. İki ülke arasında yapılan anlaşma son dakika satışlarımızı ciddi oranda etkiler. Şimdiden uçak sayılarını artırdılar. Böyle devam ederse artış daha da olur.'

Kırlı, bu yıl İsrail'den ilk uçağın bölgeye 9 Mart'ta geldiğini anımsatarak şunları kaydetti:

'Her hafta bir uçak iniyor. İran'dan da ilk turistimiz geldi. Aynı zamanda İzmir'e de gelen uçaklar var. İran'dan haftada 2 uçak bölgemize gelecek. Turizm sezonu boyunca haftada 2 uçak bekliyoruz. İsrail ve İran'dan artışlar devam edecek. İki ülkenin sezon başında ilçe turizmine büyük katkısı oldu.'

Kaynak: AA