Mardin'de Nevruz Bayramı Kutlaması

Nevruz ateşinin yakıldığı etkinlikte, Vali Yaman ile MÜSİAD Genel Başkanı Olpak halay çekti.

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kentte 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve gönüllülerin yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği stantlar açıldı, vatandaşlara etli pilav ikram edildi.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Mustafa Yaman ile MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak halay çekti, nevruz ateşi yakıldı.

Yaman, Mardin ve bölgenin bahar bayramını kutladığını belirterek, 'Bizim geleneklerimizde slogan falan atmak yok. Böyle kutlanıyordu. Alanda vatandaşlarımızla ateş yaktık. Hemşehrilerimizin rahat şekilde eğlenmelerini sağlayacağız. Ruhuna uygun bir kutlama olacak.' dedi.

Mardin'in değişik yerlerinde kutlamaların olduğunu ifade eden Yaman, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Parkı'ndaki etkinliğe belediye olarak destek verdiklerini kaydetti.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise 'Bugün bereket günüdür. Baharla uyanma, dostluk, barış ve iyi ilişkileri geliştirme, sevgiyle hatırlanma günüdür. Aslına uygun olan buradaki kutlamadır.' ifadelerini kullandı.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da Türkiye ve Mardinlilerin baharı müjdeleyen nevruzu kutladığını dile getirdi.

Çankırı, 'Mardin dinler ve diller şehridir. Bayramı ruhuna uygun kutlayacaktır. Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz sayesinde, eskisi gibi gelenek ve göreneklerimize göre kutluyoruz. Biz Mardin'de hep birlikte kardeş olup, bir olmak istiyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA