Kozan'da 'Kitabını Da Al Gel' Projesi

Kozan ilçesinde okuma alışkanlığını artırmak amacıyla 'Kitabını Da Al Gel' Projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.

Adnan Menderes Parkı'nda, öğrenci ve vatandaşlar beraberlerinde getirdikleri kitapları okudu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaplan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, okuma farkındalığını artırmak amacıyla projeyi düzenlediklerini söyledi.

Toplumun okuma alışkanlığının düşük olduğunu belirten Kaplan, şöyle konuştu:

'Kozan'ımızın parklarında, zor şartların el verdiği ölçüde, her salı günü bu etkinliğimiz devam edecek. Muhatap kitlemiz diye bir sınırlama yok. Ana okulundan lise son sınıfa kadar, yediden yetmişe her vatandaş hedef kitlemizdir. Okuduğumuz kadar zenginleşir, yaşarız ve farkındalığımız artar.'

Kozan İnkılap İlkokulu Müdürü ve proje koordinatörlerinden Turan Pazarcı da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için böyle bir projeyi başlatmayı uygun gördüğünü söyledi.

Etkinlik için yaya trafiğinin çok daha fazla olduğu 6 park belirlediklerini anlatan Pazarcı, 'Her hafta salı günleri saat 10.00'da başlayacak etkinlikle vatandaşın beraber kitap okumasını amaçladık. Kitap okuma oranı Türkiye’de çok az. Amacımız Kozan'dan başlayarak bu oranı artırabilmek. Kitap okuma ile ilgili kalıcı bir alışkanlık oluşturmak istiyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA