Kaymakam Gülenç, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç, "16 Nisan’da yapılacak referandumda gerek sandık başında gerek okul bahçe ve içerisinde insanlarımızı tehdit ederek, yönlendirenlere fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Kaymakam Gülenç, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç, 122 muhtarla bir araya geldi. Burada referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gülenç, “Önümüzdeki günlerde yapılacak olan seçimin güvenli ve huzur içerisinde geçmesi, halkın oyunu özgür iradesiyle kullanabilmesi için elimizden gelen tüm önlemleri alıyoruz. Daha önceki seçimlerde malumuz çok büyük şaibeler duyuyorduk. Kimi köylerde mühürlerin kaybolması gibi durumların olmaması için daha dikkatli olmanız gerekmektedir. Bu referandumda hiç şaibenin ortaya çıkmaması adına siz değerli muhtarlarımıza çok büyük işler düşüyor.

Sizler olduğunuz yerlerde sandık görevlilerle beraber sahip çıkacaksınız. Hiçbir kötü niyetli kişi, hangi tarafta olursa olsun sandığa gelen vatandaşın iradesine ipotek koymamalı. 16 Nisan’da yapılacak referandumda gerek sandık başında gerek okul bahçe ve içerisinde insanlarımızı tehdit ederek, yönlendirenlere fırsat vermeyeceğiz Vatandaşın oy kullanmasına olumsuz etkileyecek bir hareket olursa köy muhtarı ve görevli hakkında soruşturma açılacaktır” dedi.

Kaynak: İHA