İzmit'te Çöp Konteynerleri Estetik Hale Getirilecek

İzmit Belediyesi tarafından yeraltı çöp konteynerleri estetik hale getirilecek.

İzmit'te Çöp Konteynerleri Estetik Hale Getirilecek
Bir süre önce şehir merkezinin 125 noktasına konan yeraltı çöp konteynerlerinde bir dizi iyileştirme yapılacak. Çevre düzenlemesi ve kullanım kolaylığı ile konteynırların eskilerine göre çok daha estetik olacağını söyleyen İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ”Yeraltı konteynerlerinin etrafı dekoratif parke ile düzenlenerek, yer üstünde kalan yaklaşık bir metrelik kısmına doğayla uyumlu görünüm kazandırılacak. En önemlisi de konteynerlere, çöplerin kapak açma gereksinimi olmadan atılması sağlanmış olacak” dediler.

Öte yandan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, ilk örneği Yeni Cuma Parkı yanında bulunan yer altı çöp konteynerlerinde incelemelerde bulundu. Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Dizman, Başkan Doğan’a konteynerler hakkında bilgi verdi. Başkan Doğan da yeni konteyner hakkında bölgedeki vatandaşları bilgilendirerek görüşlerini aldı. Vatandaşlar, yeni konteynerlerin görünüşü ve kullanışını çok beğendiklerini söylediler. Yeni görsel tasarımın yer altı konteynerlerinin tamamına uygulanacağı kaydedildi.

İncelemelerin ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Bir süre önce şehir merkezinde 125 noktaya daha çevreci ve daha kullanışlı olan yeraltı konteynerlerinden koymuştuk. Vatandaşlarımızın da görüşü alınarak basit birkaç düzenek ve tasarım ile konteynerleri daha kullanışlı hale getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA