Hz. Ali'nin Doğum Günü Kutlandı

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi: 'Bugün, Hz. Ali Efendimizin doğum günü. Kendisi Peygamber Efendimizin yol arkadaşı ve ehli beytindendir. Haksızlığa karşı mücadelenin, adaletin sembolü olmuş bir isimdir'

TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, 'Bugün, Hz. Ali Efendimizin doğum günü. Kendisi Peygamber Efendimizin yol arkadaşı ve ehli beytindendir. Haksızlığa karşı mücadelenin, adaletin sembolü olmuş bir isimdir.' dedi.

Hamzaçebi, Alevi Dernekler Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu ve Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından Göztepe'deki Şahkulu Sultan Dergahı'nda düzenlenen Hz. Ali'nin doğum günü ve Nevruz Bayramı etkinliğine katıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Hamzaçebi, bugünün iki ayrı önemi olduğunu aktardı. Nevruz'un bu coğrafyada 'Nevruz Sultan' olarak adlandırıldığını dile getiren Hamzaçebi, şunları söyledi:

'Nevruz'la doğanın bütün renkleri, doğaya hakim olmaya başlar. O nedenle Nevruz'un hayırlı olmasını diliyorum. Bugün, Hz. Ali Efendimizin doğum günü. Kendisi Peygamber Efendimizin yol arkadaşı ve ehli beytindendir. Haksızlığa karşı mücadelenin, adaletin sembolü olmuş bir isimdir. Onun, 'Mazluma dini sorulmaz.' sözü, bütün evrensel demokrasilerin, insan haklarına önem veren demokrasilerin temelidir. Böylesi önemli değerlerin sembolü olan Hz. Ali'nin doğum gününü de kutluyorum.'

Konuşmaların ardından, semah gösterisi yapılan etkinlik, vatandaşlara lokma ve Alevi-Bektaşi geleneğinde bugüne özgü bereketi simgeleyen süt ikramıyla sona erdi.

Etkinliğe, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin ile vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA