Huzurevi Sakinlerinden El Sanatları Sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi, ‘18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’ dolayısıyla hobi atölyelerinde hazırlanan eserlerden oluşan özel sergiye ev sahipliği yapıyor.

Huzurevi Sakinlerinden El Sanatları Sergisi
Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinleri tarafından üretilen eserlerden oluşan el sanatları sergisi, Huzur Salonu’nda açıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şaban Kander’in açılışını yaptığı sergiye sanatseverler ilgi gösterdi. Kaplıkaya’daki Büyükşehir Belediyesi Huzurevi etkinlik salonundaki sergide huzurevinde gerçekleştirilen BUSMEK kurslarına katılan kursiyerlerin eserleri sergilendi. Ahşap boyama, deri işleme ve rölyef gibi eserlerin yer aldığı serginin açılışında Huzurevi Korosu konser verdi.

Başkanvekili Karlık, huzurevi sakinlerinin ‘Yaşlılar Haftası’nı tebrik ederek, “Huzurevinde yaşayan büyüklerimizin el emeği göz nuru eserlerini çok beğendim. Buradaki gönüllerin sıcaklığı hepimizin içini ısıtıyor. Hayata sıkıca bağlanıp hobi kurslarında yeteneklerini keşfeden ve çok değerli çalışmalar yapan büyüklerimizi ayrı ayrı kutluyorum. Burada olmaktan onur ve gurur duyuyorum” diye konuştu.

H

uzurevi sakinlerinin 24 Mart Cuma tarihine dek sergilenecek eserleri satışa da sunuluyor.
Kaynak: İHA