Gönüllü İlk Yardımcılar Yetişiyor

İlk Yardım Eğitim Merkezi ile Türkiye’de ilk üç belediyeden biri olan Edirne Belediyesi, ’Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi’ne devam ediyor. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, doğru ilk yardımın hayat kurtardığını ifade ederek, "Gönüllü ilk yardımcılar yetiştiriyoruz" dedi.

Gönüllü İlk Yardımcılar Yetişiyor
Bünyesinde İlk Yardım Eğitim Merkezi kurarak, Türkiye’deki üç belediyeden biri olan Edirne Belediyesi, gönüllü ilk yardımcılar yetiştirmeye devam ediyor. İtfaiye binasında oluşturulan yeni eğitim salonunda, İlk Yardım Eğitmenleri Hemşire İnci Özer ve Hemşire Ayten Sünetçiler eşliğinde 13 gönüllü vatandaşa ilk yardım eğitimi verildi.

Eğitimin 13 saat süreceğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, eğitime katılanların sertifika kazanmaları için İl Sağlık Müdürlüğünün açacağı sınavdan hem teori hem de pratikten 85 puan almaları gerektiğini söyledi.



Doğru ilk yardımın hayat kurtaracağını ifade eden Tanrıkulu, "Meydana gelebilecek olay ya da kaza sonrasında yapılacak olan kurtarma operasyonunda uygulanan ilk yardımın, bilinçli olarak, eğitim almış kimseler tarafından yapılması kazazedelerin hayatlarını kurtarabileceği gibi, sakat kalmalarını da önleyebilmektedir. İlk yardımcının soğukkanlı olması ve önce kendi güvenliğini sağlaması çok önemlidir" dedi.

Tanrıkulu, eğitim sonunda alınan sertifikalarının 3 yıl boyunca geçerli olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA