Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Tanıtıldı

AK Parti Erzurum Milletvekili Ilıcalı: 'Fransa'da yaşayan gurbetçilerimizin akıllarında soru işareti kalmamış. Karşılaştığım vatandaşlarımızın tümü referandumda 'evet' oyu kullanacağını belirtti' 'Yeni sistemle Türkiye '2023 yılında ilk 10 ekonomi' hedefine daha hızlı yaklaşacak'

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, 16 Nisan'da düzenlenecek halk oylamasına ilişkin temasları kapsamında Fransa'da Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Fransa'nın Vannes kentinde Türk vatandaşlarına cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatan Ilıcalı, 'Fransa’da yaşayan gurbetçilerimizin kararı belli olmuş, akıllarında soru işareti kalmamış. Karşılaştığım vatandaşlarımızın tümü ülkemizin geleceği için referandumda 'evet' oyu kullanacağını belirtti.' dedi.

Ilıcalı, 3 yıl önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatarak, '2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Fransa’daki gurbetçilerimiz yüzde 66'lık bir oranla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermişti. Bu referandumda da 'Evet' oranın en az yüzde 70 civarında olacağını tahmin ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Bilimsel tabanlı bir anket çalışması yapılmadan oran vermenin doğru olamayacağını dile getiren Ilıcalı, 'Ancak gördüğüm kadarıyla Fransa'da yaşayan gurbetçilerimizin kararı belli olmuş, akıllarında soru işareti kalmamış. Karşılaştığım vatandaşlarımızın tümü ülkemizin geleceği için referandumda 'evet' oyu kullanacağını belirtti.' diye konuştu.

Ilıcalı, 'Daha güçlü bir yasama, daha güçlü bir yürütme ve daha bağımsız bir yargı için son sözü sizler söyleyeceksiniz. Yeni sistemle Türkiye '2023 yılında ilk 10 ekonomi' hedefine daha hızlı yaklaşacak.' dedi.

Gurbetteki seçmenlere sandığa gitmeleri çağrısında bulunan Ilıcalı, 'Ülkemizdeki ekonomik ve siyasi istikrarsızlıklar nedeniyle yabancı yatırımcı maalesef bizi geçmişte hiç tercih etmedi. Cumhurbaşkanlığı sistemi o zamanlarda olsaydı şu an ülkemiz çok daha güçlü ve gelişmiş bir durumda olacaktı. Şimdi söz milli iradenin, yani sizlerin. Üzerinize düşen vatandaşlık görevini yaparak ülkemizin bekası için sandığa gidip oy kullanmalısınız.' şeklinde konuştu.

Ilıcalı'nın Fransa'da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattığı toplantıları, cuma gününe kadar devam edecek.
Kaynak: AA